Nefči bolji od Rudara za gol

U prvoj pripremnoj utakmici u Antaliji, ujedno i prvoj jačoj provjeri ove zime, Pljevljaci poraženi od azerbejdžanskog Nefčija (2:1)
63 pregleda 0 komentar(a)
Radar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Radar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.02.2011. 20:34h

Poraz koji ne boli. Iz nekoliko razloga, a najvažniji su što se Rudar namjerio na kvalitetnog rivala, što mu je to prva jača utakmica ove zime i što je nakon 90 minuta bilo jasno da su Pljevljaci na pravom putu da naprave respektabilnu ekipu, sposobnu da u potpunosti realizuje proljećnje ambicije.

Azerbejdžanci su bili nadmoćniji rival u prvom poluvremenu, stvorili više šansi i u finišu tog dijela utakmice zasluženo poveli. Nasimov je dobro ispratio akciju i centaršut Mitrevskog sa lijeve strane i rutinski sa sedam metara, pored Mijatovića, smjestio loptu u mrežu.

Iako je Neftči već u drugom minutu nastavka, golom Abdulajeva, duplirao prednost, Rudar je do kraja susreta dominirao na terenu. Tome su doprinjele i Vignjevićeve izmjene, lijepe akcije i solidne šanse ređale su se kao na traci, ali izuzev počasnog i vrlo efektnog pogotka Brnovića u 75 minutu, više se od minimalnog poraza nije moglo.

- Nije bilo loše za početak, s obzirom da je rival duže od nas u trenažnom procesu. Nismo se baš najbolje snašli u prvom poluvremenu, kasnije je to sve izgledalo mnogo korektnije, a siguran sam da će biti i bolje i konkretnije u narednim utakmicama - kazao je mladi strateg pljevaljskog prvoligaša.

U nedjelju će dvije ekipe Rudara na terene u Antaliji. Jedna postava odmjeriće snage sa beogradskim Partizanom, a druga sa ruskim Sočijem.

Antalija - Sportski centar “Merdan”. Gledalaca: 100. Strijelci: Brnović u 75 minutu za Rudar, Nasimov u 45 i Abdulajev u 47. minutu za Neftči.

Rudar: Mijatović (Asanović), Lutovac, B. Ivanović (Agović), Bojić (Sekulić), Adžić

(I. Ivanović), Brnović, Mićić, (Seržo), Francišković (Rustemović), Mrdak (Nerić), M. Jovanović (Popović), I. Jovanović.

Neftči: Mehdizev, Denis (Silva), Mitrevski, Georgijevski, Flavinjo (Kovaljov), Nasimov (Rodrizinjo), Emirjanov, Seidov, Imamerdišev, Gulijev (Sadikov), Abdulajev.

Bonus video: