Zeta protiv Anžija kapitulirala u finišu

Prvoligaš iz Golubovaca primio gol nekoliko minuta prije kraja. Trener Dejan Vukićević zadovoljan viđenim. - Bilo bi lijepo kada bismo imali više ovakvih mečeva - kazao je trener Zete
84 pregleda 0 komentar(a)
Gajo, Foto: Luka Zeković
Gajo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.02.2011. 19:38h

Iako su ostavili dobar utisak, fudbaleri Zete su poraženi u prvom pripremnom meču u Antaliji - ruski prvoligaš Anži bio je spretniji, a jedan njihov fudbaler postigao je pobjednički gol nekoliko minuta prije kraja...Uprkos tome, trener Zete Dejan Vukićević bio je zadovoljan viđenim.

- Igrali smo protiv veoma ozbiljnog tima, bilo bi mnogo lijepo da je više ovakvih utakmica. Želja nam je prije svega da se što bolje spremimo, ali mnogi naši igrači već su bili u bilježnicama našeg protivnika.Odigrali smo dobru utakmicu koja ni se ni po čemu nije mogla razlikovati u odnosu na neki važan prvenstveni meč. Imali smo uspješan trening, ekipa je na željenom nivou i kada je fizička sprema u pitanju - kazao je trener Vukićević.

Utakmicu su počeli: Ivanović, M. M. Radulović, Zlatičanin, Kaluđerović, Petrović, Boljević, Burzanović, Peličić, Lađić, Krkotić, Korać. Igrali su još: Došljak, B. Božović, Matić, Milan Radulović, M. B. Radulović, Orlandić, Ćetković, Kalezić, Bulatović. Naredni pripremni meč Zeta će odigrati već u subotu, a protivnik je rumunski Brašov.- Očekuje nas nova ozbiljna provjera, u obavezi smo da igramo dobro i da na što bolji način prezentujemo crnogorski fudbal. Imamo sjajne uslove za rad, a na svakom koraku možemo da se uvjerimo da je organizacija besprekorna, te da je Antalija zaista vrhunski grad. U minulih nekoliko dana i vrijeme nas je takođe poslužilo na pravi način - zaključio je Vukićević.

Rusi gledali Petrovića, Ukrajinci Kaluđerovića

U klubu iz Golubovaca Antaliju već godinama doživljavaju i kao ozbiljnu šansu da naprave neki inostrani transfer.

U Turskoj je ranijih godina prodato nekoliko igrača - Darko Marković je svojevremeno pojačao Pahtakor, dok su prošle zime Ivan Knežević i sadašnji špic Žarko Korać otišli u Krasnodar odnosno moldavski Šerif. Sada je u prvom planu prodaja štopera - upravo ljudi iz Anžija uživo su odgledali potencijalno pojačanje Gavrila Petrovića, dok su predstavnici više ukrajinskih klubova (Tavrija, Zorja) “skenirali” Miroslava Kaluđerovića.

- Iz Anžija su pokazali interesovanje za Petrovića, ali bolje što je ovu utakmicu odigrao u dresu Zete. On je djelovao besprekorno, a već postoji interesovanje i od nekih drugih klubova. Sa druge strane, Kaluđerovića su posmatrali Ukrajinci. Imamo još četiri provjere u Antaliji, sigurno da će naši igrači biti pod lupom menadžera - kazao je Vukićević.

Bonus video: