Evra plaća grijeh sa Mundijala

Iako je sjajnom lijevom beku istekla suspenzija koju mu je izrekao Fudbalski savez Francuske, Blan je odlučio da prednost na toj poziciji dobiju Erik Abidal iz Barselone i Gael Kliši iz Arsenala, jer je "Evra van forme"
0 komentar(a)
Evra, Foto: Reuters
Evra, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.02.2011. 16:22h

Selektor Francuske je, izgleda, odlučio da i definitivno otpiše Patrisa Evru - Loran Blan nije stavio ime beka Mančester junajteda na spisak za prijateljski meč sa Brazilom, koji se u srijedu igra u Parizu.

Evra je bio kapiten „galskih pjetlova” na Mundijalu u Južnoj Africi, a Fudbalska federacija Francuske ga je kaznila sa pet mečeva suspenzije zbog štrajka protiv tadašnjeg selektora Rejmona Domeneka. Iako mu je suspenzija istekla, Blan je odlučio da prednost na poziciji lijevog beka dobiju Erik Abidal iz Barselone i Gael Kliši iz Arsenala.

Francuska ministarka sporta Šantal Žuano je nedavno rekla da Evra ne bi više nikada smio da zaigra za nacionalni tim zbog ponašanja na Mundijalu, jer su on i ostali buntovnici stavili zemlju na stub srama i bacili ljagu na dres. Blan je, ipak, poručio da njegov izbor nema veze sa tim.

- Ovo je samo sportska odluka. Svi znamo kako su se ponašali igrači na Mundijalu, ne samo Evra, već sva 23 reprezentativca. Ali, suspenzije su istekle, vrijeme je da okrenemo novi list - rekao je Blan i naglasio da je Abidal u sjajnoj formi, a da Kliši postaje veoma ozbiljan bek.

Nekadašnji kapiten „trikolora” je na pitanje da li je Evra završio reprezentativnu karijeru, poručio da vrata njegove selekcije nisu zatvorena za bilo kog igrača.

- Suspenzija Patrisa Evre je gotova, ponovo je u kombinaciji. On, međutim, igra na poziciji na kojoj je najveća konkurencija, jer imamo lijeve bekove koji igraju u izuzetno velikim klubovima.

Da je, ipak, priča o slaboj formi samo paravan za neke druge priče najbolje govore igre 29-godišnjaka koji je rođen u glavnom gradu Senegala, Dakaru - Evra je ove sezone jedan od najboljih igrača Mančestera, koji nema nijedan poraz.

U dresu „trikolora” debitovaće štoper Arsenala Loran Košijelni.

Bonus video: