Fabijanski završio sezonu zbog operacije ramena

Venger je sada prinuđen da bira između iskusnog Španca Manuela Almunije i još jednog Poljaka, Vojčika Šćešnija, koji je, kao i Fabijanski, u London stigao iz varšavske Legije
0 komentar(a)
Fabijanski, Foto: Reuters
Fabijanski, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.02.2011. 11:24h

Arsenal će u borbu za tron Premijer lige morati da ide bez Lukaša Fabijanskog - Arsen Venger je potvrdio da će poljski golman propustiti ostatak sezone jer mora da operiše rame. Fabijanski nije bio u sastavu “tobdžija” od početka januara, kada je tokom zagrijavanja za utakmicu sa Mančester sitijem pogoršao raniju povredu. Nakon pregleda je odlučeno da hitno ode u Njemačku na operaciju.

- Imamo loše vijesti, Fabijanskom je neophodna operacija. Nakon konsultacija sa specijalistima, odlučeno je ide u Njemačku, tako da će propustiti ostatak sezone - istakao je Venger.

Dvadesetpetogodišnji poljski reprezentativac se nametnuo tokom ove sezone iz startne postave “izgurao” Manuela Almuniju. Venger je sada prinuđen da bira između iskusnog Španca i još jednog Poljaka, Vojčika Šćešnija, koji je, kao i Fabijanski, u London stigao iz varšavske Legije. Šćešni je branio u nekoliko posljednjih utakmica, jer je i Almunija dugo bio povrijeđen...

- Vodiće se borbra između Vojčika i Almunije za mjesto u prvoj postavi. Jedino mogu da kažem da će Vojčik braniti u sljedećem meču protiv Njukasla - zaključio je Venger.

Zanimljivo, 20-godišnji Šćešni je u srijedu potvrdio da je on indirektni krivac za povredu Fabijanskog.

Bonus video: