Vlaisavljević ne bi duga putovanja

Ne bih želio selekcije poput Kazahstana, Azerbejdžana i Farskih Ostrva. Duga putovanja uvijek remete pripreme i komplikuju plan treninga - poželio je Vlaisavljević iz Niona u izjavi za sajt Fudbalskog saveza Crne Gore
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2011. 17:52h

Dobri rezultati i osvojena treća mjesta u dva prethodna ciklusa nisu mnogo pomogli mladoj reprezentaciji Crne Gore uoči današnjeg žrijeba u Nionu - četa Duška Vlaisavljevića sakrivena u četvrtom šeširu čeka protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine.

Uefa prilikom razvrstavanja selekcija po kategorijama vrednuje rezultate iz tri posljednja ciklusa. Kako je Crna Gora učestvovala samo na dva, desilo se, na primjer, da smo u istom rangu sa Bugarima, od koji smo bili bolje plasirani i 2008. i 2010. godine. Tako će na treći šešir vjerovatno morati da se sačeka do kvalifikacija za EP 2015. godine.

Ali, bilo iz trećeg ili četvrtog, Vlaisavljević je imao samo jednu želju, i to vezanu za - peti šešir.

- Volio bih da izbjegnemo duga putovanja. To znači da ne bih želio selekcije poput Kazahstana, Azerbejdžana i Farskih Ostrva. Duga putovanja uvijek remete pripreme i komplikuju plan treninga - poželio je Vlaisavljević iz Niona u izjavi za sajt Fudbalskog saveza Crne Gore.

Kipar, Malta, San Marino ili Andora su, dakle, poželjni protivnici iz posljednje kategorije reprezentacija. Za ostale šešire nema prevelikih želja. Crna Gora je, uostalom, u prethodna dva ciklusa prošla put od ekstemno teške (Engleska, Portugal, Bugarska, Republika Irska) do mnogo lakše grupe (Švedska, Izrael, Bugarska, Kazahstan) pa je oba puta bila treća na tabeli.

Četiri prijateljske utakmice koje je nova generacija “mladih sokola” odigrala do sada (pobjeda nad Mađarskom, remiji sa Libijom i Portugalom, minimalan poraz od Francuske) pokazale su da će Crna Gora imati šta da pokaže i u ovom predstojećem, bez obzira na sastav grupe.

- Pokazali smo da imamo kvalitet da se nosimo i sa najkvalitetnijim selekcijama u Evropi, u koje svakako spadaju Francuska i Portugal. Igrači su na dosadašnjim kontrolnim mečevima pokazali veliku ozbiljnost, pa očekujem da ćemo u zavisnosti od žrijeba imati šansu za visok plasman - kaže Vlaisavljević.

Na žrijebu u Nionu biće izvučeno deset grupa, od kojih će prve dvije imati po šest, a ostale po pet timova. Najboljih 14 reprezentacija (pobjednici grupa, plus četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije) plasiraće se u baraž za Evropsko prvenstvo koje će se 2013. godine održati u Izraelu.

Sastavi šešira

ŠEŠIR A: Engleska, Španija, Holandija, Italija, Češka, Švedska, Rusija, Srbija, Njemačka, Rumunija.

ŠEŠIR B: Švajcarska, Vels, Bjelorusija, Francuska, Ukrajina, Turska, Austrija, Portugal, Danska, Belgija.

ŠEŠIR C: Hrvatska, Mađarska, Škotska, Grčka, Island, Slovačka, Moldavija, Finska, Jermenija, Sjeverna Irska.

ŠEŠIR D: Poljska, Crna Gora, Gruzija, Letonija, Norveška, Slovenija, Republika Irska, Bugarska, BiH, Makedonija. ŠEŠIR E: Albanija, Farska Ostrva, Kipar, Litvanija, Kazahstan, Estonija, Azerbejdžan, Andora, San Marino, Luksemburg, Malta, Lihtenštajn.

Bonus video: