Prvi "el klasiko" u finalu od 1990. godine?

Barselona i Real spremni su za revanš mečeve polufinala Kupa Kralja, koji se u srijedu veče igraju u Madridu, odnosno Almeriji.
0 komentar(a)
ronaldo, Foto: REUTERS
ronaldo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 01.02.2011. 13:03h

Ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, igraće se prvi "el klasiko" u finalu Kupa poslije 21 godinu. U posljednjem međusobnom obračunu, maja 1990, u predvečerje Mundijala u Italiji, Barselona je na tadašnjem stadionu "Luis Kazanova" u Valensiji slavila sa 2:0.

Barsa je, naime, dobila Almeriju u prvom meču na "Nou Kampu" sa 5:0, pa će revanš u gostima biti puka formalnost. Nešto teži posao očekuje Real, iako je i ekipa Žozea Murinja vrlo blizu finala - u prvom meču savladala je Sevilju u gostima sa 1:0.

U slučaju da se Real i Barselona sastanu u finalu, svijet će moći da uživa u trećem najatraktivnijem derbiju u istoj sezoni. Drugi meč, u prvenstvu, igra se 17. aprila na "Santjago Bernabeuu" u Madridu. Prvi je je Barsa kod kuće dobila sa 5:0.

Real, za razliku od prvenstva, ima manje trofeja od Barselone u Kupu. Katalonci su osvojili pehar 25 puta, za razliku od Realovih 17 trofeja.

"Kraljevski klub" je posljednji put trijumfovao u Kupu prije čak 18 godina - 1993!

Bonus video: