Tores će u Čelziju nedjeljno zarađivati 200 hiljada eura

Londonski “Gardijan” objavio je da će u svom novom klubu, Čelziju, Fernando Tores nedjeljno zarađivati 175 hiljada funti, što je preko 200 hiljada eura.
78 pregleda 0 komentar(a)
Tores, Foto: Chelsea.com
Tores, Foto: Chelsea.com
Ažurirano: 01.02.2011. 12:12h

U ekskluzivom intervjuu za klupsku televiziju i zvanični sajt, Tores je izjavio da nikada neće reći nešto ružno o Liverpulu, ali da se nada da će svom bivšem klubu dati gol već u nedjelju, kada se na “Stemford bridžu” igra veliki derbi.

- Srećan sam što sam ovdje, konačno - izjavio je Tores, otkrivši da su pregovori dva kluba trajali čak 12 dana prije nego se došlo do rekordnog obeštećenja od 58 miliona eura.

- Sada sam igrač Čelzija i ponosan sam zbog toga. U pitanju je tim protiv kojeg sam uvijek igrao s posebnom motivacijom. Uvijek su to bile posebne utakmice. Hvala navijačima Čelzija što ih je moj dolazak učinio srećnim.

Nekadašnji “el ninjo” španskog fudbala (nadimak je odavno prerastao, jer sada ima 26 godina) odigrao je za dvije i po sezone u Liverpulu nekoliko velikih utakmica protiv Čelzija. Igrom sudbine, u nedjelju će samo zamijeniti dresove.

- To nije baš najsrećniji rasplet za mene, ali šta da se radi. Nikada neću reći nešto ružno o Liverpulu, taj klub me je napravio vrhunskim fudbalerom i dao mi priliku da zaigram na top nivou. Ipak, ako budem imao priliku, daću gol u nedjelju!

Od brojnih duela sa Čelzijem, Tores je izdvojio jedan:- Imam i lijepa i ružna sjećanja na te utakmice. Najružnije je svakako ispadanje u polufinalu Lige šampiona 2008, u mojoj prvoj sezoni u Liverpulu. Bio je to vrlo frustrirajuća noć - rekao je Tores, koji je u prvoj utakmici ove sezone dao dva gola Čelziju na “Enfild roudu”.

Upitan zašto Čelzi i zašto baš sada, španski napadač je odgovorio:- Još od prošlog ljeta intenzivno osjećam da mi je potreban novi korak u karijeri, novi izazov. Došao sam u klub najvećeg nivoa. Imaću čast da igram sa takvim fudbalerima kao što su Teri, Drogba, Lampard i Anelka. Takođe, odabrao sam Čelzi jer je to klub koji je uvijek prema meni pokazivao poštovanje!

Tores će igrom slučaja moći da zaigra u Ligi šampiona, s obzirom da je u Liverpulu jesenas igrao Ligu Evrope. To i nije baš čest slučaj kada su u pitanju januarski prelasci na top-nivou.

- Liga šampiona je san za svakog fudbalera i svakako najkvalitetnije takmičenje - rekao je Tores, koji je potpisao ugovor na 5,5 godina.

Bonus video: