Abramovič najzad ugrabio El Ninja!

Fernando Tores je prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor, a Liverpul je na ime obeštećenja dobio 58 miliona eura.
0 komentar(a)
Fernando Tores, Foto: REUTERS
Fernando Tores, Foto: REUTERS
Ažurirano: 31.01.2011. 20:11h

Bomba januarskog roka je tempirana u Londonu, na stadionu „Stemford bridž” - Fernando Tores je prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor, a Liverpul je na ime obeštećenja dobio 58 miliona eura.

Tako je menadžer Čelzija Karlo Anćeloti dobio ono što je želio u januarskom prelaznom roku (Roman Abramovič mu je doveo i Davida Luiza iz Benfike), a „redsi” uhvatili možda i posljednji voz da napune kasu od prodaje španskog napadača. Inače, cifra koju je Čelzi dao za Španca je najveća koju je neki engleski klub izdvojio u jednom prelaznom roku.

Pare od Toresa Liverpul je već iskoristio - večeras je angažovao Endija Kerola iz Njukasla (transfer je vrijedan oko 40 miliona), a stigli su i Luis Suares iz Ajaksa (plaćen 26 miliona eura) i Čarli Adam iz Blekpula.

Koliko su navijači najtrofejnijeg ostrvskog kluba ogorčeni odlukom Toresa (i čelnika Liverpula) da ode u Čelzi vidjelo se kada su se okupili ispred trening centra u Melvudu i spalili Toresov dres sa brojem devet. Time su i oni stavili tačku na igračev boravak na „Enfild roudu”...

Tores je, dakle, zatvorena knjiga za armiju navijača tima iz grada “Bitlsa”, ali će već u nedjelju vjerovatno imati priliku da ga uživo prozivaju - Čelzi i Liverpul igraju u Premijer ligi i upravo taj meč bi mogao da bude Toresov debi za „plavce”.

Čelzi je, inače, od 2008. godine konstantno bio u lovu na Toresa, ali je odgovor Liverpula uvijek bio negativan. Sve do sinoć.

„Dva kluba su postigla dogovor oko odlaska Toresa. Igrač je dobio dozvolu da pregovara sa Čelzijem oko ličnih uslova”, saopštio je Liverpul sinoć oko 19.30 časova.

Danas prije podne je posao bio miljama daleko od realizacije, ali je izjava menadžera Liverpula Kenija Dalgliša najavila da se „nešto kuva”.

- Odlasci su sastavni dio u fudbalu. U Liverpulu će igrati samo oni igrači koji žele da budu tu i koji su srećni u klubu - kazao je Dalgliš.

Tores je na Ostrvo stigao u avgustu 2007. godine, ali nije imao priliku da se raduje nijednom trofeju u crvenom dresu, u kojem je na 102 utakmice dao 65 golova.

Bonus video: