Zeta od sjutra brusi formu u Antaliji

Prvoligaš iz Golubovaca će od sjutra do 15. februara trenirati u Antaliji. Izabranici Dejana Vukićevića imaće pet međunarodnih provjera u mondenskom turskom ljetovalištu. Uprava planira da i ove zime proda nekog od igrača
0 komentar(a)
Zecani, Foto: Boris Pejović
Zecani, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.01.2011. 19:55h

Fudbaleri Zete od sjutra nastavljaju pripreme u već tradicionalnoj zimskoj bazi Antaliji. Iako u klubu iz Golubovaca odlazak u Tursku ne doživljavaju samo kao “obične” pripreme, već i želju da “unovče” nekog od fudbalera, četa Dejana Vukićevića ovog puta pojačana putuje u mondensko ljetovalište.

Na Trešnjicu su u proteklom periodu stigli Đorđije Ćetković, Balša Božović i Milan Radulović. Klub iz Golubovaca je time na jasan način stavio do znanja konkurenciji da ima visoke ambicije i u nastavku sezone.

- Moja želja je bila da dobijemo pojačanja u svim linijama tima, to se i ostvarilo. Balšu Božovića sam već trenirao u Mogrenu, on je jedan od rijetkih veznih igrača iz domaće lige koji može da postigne i po desetak golova u sezoni, a pri tom izuzetno izvodi prekide. Radulović je i ranije bio u ekipama koje sam trenirao, a samim tim što dolazi iz Budućnosti potvrđuje da je veliko pojačanje. A što se tiče Ćetkovića, mislim da su njegovi kvaliteti svima dobro poznati i da je iluzorno pričati o tome. Sigurno da će nam puno značiti, a vjerujem da će i Zeta pomoći njemu da ostvari svoje ciljeve – rekao je Dejan Vukićević, trener Zete.

Fudbaler austrijskog Laska, mladi napadač Petar Škuletić neće biti u avionu koji ujutro iz Beograda polijeće za Antaliju.

- Nije otpala mogućnost da ga angažujemo, i dalje ćemo pokušavati, ali Škuletić mora da riješi status u svom klubu. To, međutim, sigurno neće biti konačan spisak novajlija, mnogi bi željeli da dođu u Zetu. Sa druge strane, sigurno je i da će nas neki igrači napustiti - dodao je Vukićević.

Zeta planira da proda štopere ili jednog od njih - kapitena Miroslava Kaluđerovića i Gavrila Petrovića, ali postoji mogućnost da ode i neko od ostalih prvotimaca.

Najviše će, naravno, zavisiti od toga ko će biti po ukusu menadžera, odnosno čelnika inostranih klubova.

Zeta će imati pet međunarodnih provjera u Turskoj. Prvi meč odigraće 3. februara protiv Anžija, dva dana kasnije protivnik je rumunski Brašov, dok je meč sa ruskim drugoligašem Gazovikom planiran za 8. februar. Naš tim će 11. februara igrati protiv austrijskog drugoligaša (Sent Andre), a tri dana kasnije sa Pahtakorom. Za 15. februar planiran je povratak u Golubovce.

- U narednom periodu imaćemo zadatak i da prezentujemo domaću ligu, da se potrudimo da pokažemo kvalitet protiv jakih timova. U isto vrijeme moramo, međutim, da napravimo neki inostrani transfer. Kao čovjeku - drago mi je zbog igrača koji će otići, ali istovremeno i teško zbog profesije kojom se bavim - zaključio je Vukićević.

Bonus video: