Kudemor prešao u Šarlroa

Ipak, trener Saša Petrović ima razloga da bude zadovoljan, jer je od danas novi član njegovog tima napadač Sanibal Orahovac, koji se poslije 11 godina vratio u Budućnost.
120 pregleda 0 komentar(a)
Kudemor, Foto: Savo PRELEVIĆ
Kudemor, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 31.01.2011. 19:30h

Fudbaleri Budućnosti otputovali su na 15-dnevne pripreme u Međugorje. U autobusu nije bilo standardnog prvotimca Abrahama Kudemora, koji će karijeru nastaviti u belgijskom prvoligašu Šarlroa.

Ipak, trener Saša Petrović ima razloga da bude zadovoljan, jer je od danas novi član njegovog tima napadač Sanibal Orahovac, koji se poslije 11 godina vratio u Budućnost.

Orahovac je 2000. godine iz Budućnosti otišao u Crvenu zvezdu, karijera ga je zatim vodila u Portugal i Njemačku. Potpisao je ugovor na godinu i po i raduje se novim izazovima.

- Zadovoljan sam što sam ponovo u Budućnosti. Igraću u najvećem crnogorskom klubu, boriću se za trofeje i to mi je potrebno u ovoj fazi karijere. Zahvalan sam ljudima iz kluba koji su mi ukazali povjerenje, uradiću sve da im vratim istom mjerom. Znam koji nam je cilj, znam i da zaostajemo za Mogrenom, ali ako napravimo dobre pripreme i „hemiju” u ekipi, možemo da se nadamo najboljem – rekao je Orahovac.

Napadač bi trebalo da bude lider na terenu, i zbog iskustva i zbog kvaliteta. Trener Petrović od njega očekuje mnogo...

- Nismo pričali o tome, ali ja neću sebe nametati. Ponašaću se kao da imam 18 godina, kao da su mi ovo prve pripreme u karijeri.

Iako je Budućnost prodajom Kudemora dobila kakvu-takvu finansijsku injekciju, odlazak veziste iz Gane otvorio je rupu na sredini. Veliki problem, ipak, će nastati tek ako ode Nenad Brnović, koji ima neke ponude za odlazak u inostranstvo.

- Mislim da ćemo biti deficitarni na sredini. I sada imamo problem, nakon odlaska Kudemora, u najavi je i transfer Brnovića. U tom slučaju, morali bismo da reagujemo i dovedemo još jedno pojačanje – kaže Petrović.

Iza fudbalera Budućnosti su tri sedmice priprema, tri kontrolne utakmice. Dovoljno vremena da Petrović stekne sliku o potencijalima ekipe.

- Mini pripreme u Ulcinju su pokazale i mane i vrline ekipe. Insistiram i insistiraću da igrači pokažu više profesionalizma, jer mislim da mnogi od njih nisu svjesni da nose dres velikog kluba. I da moraju da se bore sa zahtjevima koje takav klub ima. Što se tiče utakmica, evidentno je da igramo na momente, ali da igrači ne mogu da zadrže ritam tokom cijelog meča. Dolazi do pada, što je nedopustivo u situaciju u kakvoj smo. Nedostaje im pobjednički mentalitet, ta želja da pobijede svakoga, nadam se da će se dolaskom Orahovca to promijeniti.

Trener Budućnosti ističe da ekipa ima kvalitet, pitanje je samo da li ima sposobnost da igra dobro i pobjeđuje u serijama, što je uslov da se upusti u borbu sa Mogrenom.

- Imaju kvalitet, to je nesporno, ali moraju konstantno da ga pokazuju, da bukvalno „dave” protivnika. Dobra stvar je što smo popravili igru u defanzivi, mislim i da napredujemo prilikom visikog presinga. Fali nam realizacija, to je problem, radićemo na tome u Međugorju - istakao je Petrović.

Poput Budućnosti, i Mogren je mijenjao dosta u januaru – otišli su Pejović, Gluščević, Batak, Balša Božović, možda će i njegov brat Draško, a stigli Ranđelović i Đurović. Petrović prati, ali ne razmišlja o tome što radi lider i glavni kandidat za titulu.

- Ne opterećujem se konkurencijom. Moj cilj je da dođemo do igre koja će nam donositi bodove, a onda će sve biti u naši rukama – zaključio je Petrović.

Bonus video: