Marija Vukčević - ljepotica u kopačkama

„Au, kako je dobro igrala. Mogla je sa loptom što god poželi, žonglirala je duže nego svi mi. Izlazili su na prozore da je gledaju”, komentarišu njeni saigrači iz mlađih kategorija
206 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2011. 23:05h

Izgleda kao da je upravo sišla sa modne piste. Manekenske građe, plavih očiju i nešto duže plave kose, obučena po italijanskoj modi i sa italijanskim akcentom. Ali, ne, nije manekenka.

Ona igra fudbal! I to profesionalno. Već šest godina je u Italiji, prije toga četiri godine igrala je u niškom Mašincu. Za one koji se ne sjećaju da su „Vijesti” pisale o njoj, malo podsjećanje - Marija Vukčević je prva Crnogorka koja je počela profesionalno da se bavi fudbalom, koja je igrala za reprezentaciju SCG, a sa 16 godina bila i najmlađa učesnica Lige šampiona, igrajući za Mašinac.

Ni teške povrede (prednji ukršteni ligamenti i meniskus) nijesu je odvojili od najveće ljubavi. Samo je dres Breše (tima iz Serije A), zamijenila plavo-žutim bojama ekipe Real Marsiko, tima iz Potence, grada sa juga Italije.

- Prošle godine igrala sam za Brešu, ali poslije teških povreda odlučila sam da odem u Real Marsiko, koji je u Seriji B, da bih igrala non-stop i što lakše se vratila u formu. Trenutno smo sedmi na tabeli i borimo se za ulazak u Seriju A2, jer četiri tima idu u veći rang. Na 11 utakmica ove sezone dala sam sedam golova, igram polušpica i potpuno sam zadovoljna - kaže za „Vijesti” Marija Vukčević, koja je na nekoliko dana došla do Podgorice.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: