Džeko spasao Siti eliminacije, debakl Totenhema

Mančester siti bio blizu poraza i eliminacije iz FA kupa, ali je "građane" spasao Edin Džeko 10 minuta prije kraja. Ovo je Bosancu prvi gol u dresu tima Roberta Manćinija
0 komentar(a)
Džeko, Foto: REUTERS
Džeko, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.01.2011. 18:40h

Nije se dugo čekalo na prvi gol Edina Džeka u dresu Mančester sitija - Bosanac je pogodio u meču četvrte runde FA kupa protiv Nots kauntija i izborio revanš na domaćem terenu.

Nots kaunti, tim koja nastupa u trećoj ligi Engleske, vodio je sve do 10 minuta prije kraja (pogodio Bišop). Međutim, Džeko je ovog puta bio od suvog zlata za Roberta Manćinija, a menadžer domaćina Pol Ins je bio šokiran.

- Nikada u životu mi nije vrijeme sporije išlo. Bili smo blizu, ali nažalost sreća nije bila na našoj strani - rekao je Ins.

Fulam je počistio Totenhem sa 4:0 na "Krejven kotidžu" golovima Denija Marfija (dva puta pogodio sa bijele tačke), te Hangelanda i Dembelea. Timu Marka Hjuza je posao bio olakšan nakon što je bek Sparsa Majkl Doson dobio direktan crveni karton u 13. minutu.

U narednu rundu se plasirao Arsenal, koji je uz dosta problema savladao Hadersfild sa 2:1 (strijelci Bendtner i Fabregas iz peala), dok je Vest Hem eliminisao Notingem forest. Junak "čekićara" je bo Viktor Obina, strijelac tri gola. Stouk je golom Roberta Huta savladao Volvs u gostima.

Arsenal će u narednoj rundi igrati protiv Lejtona, Mančester junajted sa Krolijem, Aston Vila čeka boljeg iz duela Mančester siti - Nots kaunti, dok će Čelzi, ako eliminiše Everton, da igra protiv Redinga...

Bonus video: