Murinjo: Vratiću se u Englesku prije nego što mnogi očekuju

Uvijek sam govorio da ću se jednog dana vratiti u Premijer ligu, a možda će taj dan doći prije nego što to svi očekuju - rekao je Murinjo za Sandej Miror.
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.01.2011. 13:26h

Da li zbog toga što Real nije prvi na tabeli, ili nečeg drugog, tek trener ”kraljevskog kluba” je danas rekao da će se vratiti u engleski fudbal "prije nego što to mnogi očekuju".

Murinjo, koji je u svađi sa generalnim direktorom Reala Horheom Valdanom, rekao je da želi da se vrati u Premijer ligu, u kojoj je sa mnogo usjpeha vodio Čelsi, prije nego što je napustio “Stamford Bridž” 2007. godine.

- Važno je da smo moja porodica i ja zadovoljni. Volim engleski fudbal, a moja porodica voli Englesku. Uvijek sam govorio da ću se jednog dana vratiti u Premijer ligu, a možda će taj dan doći prije nego što to svi očekuju - rekao je Murinjo za Sandej Miror.

Murinjo je ljetos preuzeo Real Madrid, nakon što je sa Interom osvojio tri trofeja - prvenstvo i Kup Italije i Ligu šampiona.

Portugalac je od 2004. do 2007. godine trenirao Čelsi, sa kojim je osvojio dvijee šampionske titule, dva Liga kupa i po jedan FA kup i Komjuniti Šild. I pored toga nije bio iznenađen odlaskom iz Čelsija.

- Nikada nisam gajio iluzije. Shvatio sam kakva je ličnost (vlasnik Čelsija) Roman Abramovič i kakvo je ponašanje ljudi oko njega. Znao sam da taj posao neću raditi 10 godina. Moj posao je bio da pružim tom čoveku ono što želi - pobjedu. Zbog toga sam znao da ću, prije ili kasnije, završiti boravak u Londonu, pošto se mnogo stvari tada dešavalo oko mene - dodao je Murinjo.

Morinjo je u karijeri trenirao još Benfiku, Leiriju i Porto, sa kojim je 2004. godine osvojio Ligu šampiona.

Bonus video: