Cico odbio ponudu Aston Vile

Sve češće i atraktivnije ponude na adresu crnogorskog selektora pokazuju koliko će biti teško (čak i nemoguće) zadržati Kranjčara nakon isteka ugovora, jula 2012. godine.
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2011. 00:29h

Selektor reprezentacije Crne Gore Zlatko Kranjčar odbio je ponudu Aston Vile, piše zagrebački Jutarnji list.

Priča, doduše, nije svježa, datira od još od septembra prošle godine, kada je klub iz Birmingema otpustio Martina O'Nila i krenuo u potragu za trenerom. Cico je bio atraktivan jer je baš u to vrijeme počeo da ređa fenomenalne rezultate u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Na Vila parku su vrlo ozbiljno razmišljali o angažmanu trenera koji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo drži u šahu i Englesku. Dojam je još jači nakon gostovanja minijaturne Crne Gore na Vembliju, gdje je samo čudo spasilo Fabija Kapela od debakla i gdje je Cico Kranjčar briljirao u taktičkom pogledu", piše Jutarnji list.

Nakon što je Kranjčar odbio ponudu, Aston Vila se okrenula drugim kandidatima, a potom angažovala i nekadašnjeg trenera Liverpula i Liona Žerara Ulijea.

Kranjčar je do kraja Evropskog prvenstva 2012. godine ugovorom vezan za crnogorsku reprezentaciju. Niti bi ga Dejan Savićević pustio prije tog roka, niti bi Kranjčar otišao, pa makar ponuda bila toliko atraktivna da stiže iz Premijer lige.

Jutarnji još piše da Kranjčar nije želio da pogazi riječ, datu Dejanu Savićeviću da će odraditi posao do kraja. Kranjčar je prošle godine dobio javni poziv predsjednika Dinama Zdravka Mamića da preuzme "svoju prvu ljubav", bilo je još ponuda i interesovanja, ali nijednu od njih nije ni uzeo u razmatranje. Uostalom, nakon Vemblija je i sam izjavio da bi plasman na EP sa Crnom Gorom bio najveći uspjeh u njegovoj trenerskoj karijeri, a prvo mjesto na polovini kvalifikacija govori da je na dobrom putu da ga ostvari.

Sve češće i atraktivnije ponude na adresu crnogorskog selektora pokazuju koliko će biti teško (čak i nemoguće) zadržati Kranjčara nakon isteka ugovora, jula 2012. godine. Posebno zbog toga što mediji u Hrvatskoj tipuju da će se jednog dana vratiti na klupu "vatrenih", koje je s velikim uspjehom predvodio od 2004. do 2006. godine.

Bonus video: