Junajted prošao, Čelzi se protiv Evertona izborio za drugi meč

Golom Salomona Kalua 15 minua prije kraja, Čelzi je izborio remi protiv Evertona na “Gudison parku” u četvrtoj rudni FA Kupa (1:1), i ostvario pravo na uzvratnu utakmicu koju će igrati na svom stadionu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2011. 16:14h

Četa Karla Anćelotija bila je pred ispadanjem iz takmičenja koje je osvajala u posljednje dvije sezone, pošto je nekadašnji napadač Mančestera Luis Saha u 62. minutu glavom zakucao loptu u mrežu za vođstvo Evertona. Kalu je, međutim, samo tri minuta nakon što je ušao u igru preciznim udarcem sa desetak metara spriječio totalni krah sezone aktuelnog šampiona.

- Rezultat je dobar, ipak smo bili u minusu samo 15 minuta prije kraja i bilo je pitanje da li ćemo moći da se vratimo u igru - prokomentarisao je trener Čelzija Karlo Anćeloti.

- Everton nas je konstantno pritiskao dugim loptama, u pitanju je snažna ekipa koja je opasna iz prekida. Tako smo i primili gol. Na kraju, pokazali smo timski dug i ipak se izvukli.

Na pitanje da li će Čelzi angažovati Fernanda Toresa, čiji se zahtjev za odlaskom iz Liverpula poklopio sa ponudom Čelzija, Italijan je odgovorio:

- Ne znam, dali smo ponudu i čekamo.

Čelzi je, zanimljivo, bez poraza u najstarijem takmičenju na svijetu još od marta 2008. godine, kada je senzacionalno eliminisan od Barnslija. Od tada je odigrao 15 utakmica.

U narednu rundu FA Kupa plasirao se i Mančester junajted, koji je slavio u gostima protiv Sautemptona. Domaćin je vodio na poluvremenu, a rezultat su preokrenuli Majkl Oven i Havijer Ernandes. Prošla je dalje i Aston Vila (bolja od Blekburna sa 3:1), kao i trećeligaš Lejton, koji je iznenađujuće slavio u gostima protiv drugoligaša Svonsija (2:1).

Ipak, senzacija dana zove se Kroli - član engleske konferencije slavio je protiv Torkija u gostima u postao prvi niželigaški tim (koji ne igra neku od četiri vodeće divizije) koji se plasirao među 16 najboljih u FA Kupu još od podviga Kiderminstera 1994. godine!

- Govorili smo da možemo da dobijemo, ali su svi mislili da pričamo gluposti. Sada neka drugi pričaju, mi ćemo da ćutimo - euforičan je bio trener Krolija Stiv Evans, čija je ekipa uz postignuti gol promašila dva penala.

Rezultati: Everton - Čelzi 1:1 (0:0), Svonsi - Lejton 1:2 (1:1), Aston Vila - Blekburn 3:1 (3:1), Bolton - Vigan 0:0, Barnli - Barton 3:1 (1:0), Šefild vensdej - Hereford 4:1 (1:1), Stivenejdž - Reding 1:2 (0:1), Votford - Brajton 0:1 (0:1), Torki - Kroli 0:1 (0:1).

Bonus video: