Merdović: Mladost kao odskočna daska

Došao sam u ekipu koja je u prvom dijelu sezone već napravila dobar rezultat, ali i stekla imidž tima koji predstavlja dobru odskočnu dasku za odlazak u inostranstvo - kaže Merdović
74 pregleda 0 komentar(a)
Merdo, Foto: Savo PRELEVIĆ
Merdo, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 27.01.2011. 18:46h

Nakon pola godine provedenih u OFK Beogradu, bivši napadač Budućnosti i Sutjeske Luka Merdović odlučio je da krene drugim putem - da preko podgoričke Mladosti pokuša da nađe angažman u inostranstvu.

Da je izabrao pravi put, pokazuju primjeri Ermina Seratlića i Milana Đurišića, koji su ove zime pravo iz Mladosti ostvarili atraktivne transfere u Poljsku, odnosno Hrvatsku.

Naravno, dolazak u Mladost nije dovoljan sam po sebi, potrebne su dobre igre...

- Nije bilo loše u OFK Beogradu, ali na kraju i nije ispalo kako sam zamislio. Nisam imao vremena da sjedim na klupu i da čekam, jer sam u godinama kada jednostavno moram da igram - rekao je Merdović, koji ima 22 godine.

Povratak u Mladost ukazao se kao dobra alternativa, i to obostrana - Merdoviću je potrebna minutaža, dok je ekipi Miodraga Vukotića nedostajao napadač.

- Dolazim u ekipu koja je u prvom dijelu sezone već napravila dobar rezultat, ali i stekla imidž tima koji predstavlja dobru odskočnu dasku za odlazak u inostranstvo. Naravno, transferi Đurišića i Seratlića su prava potvrda za to. Nadam se da ću se nametnuti dobrim igrama i golovima, a da ću na ljeto krenuti njihovim putem - kaže Merdović, koji je prošle sezone noseći dres Sutjeske tri puta u dva meča pogodio mrežu svog nekadašnjeg kluba, Budućnosti.

Merdović se nada da će Mladost na proljeće igrati dobar fudbal.

- Ekipa je u prvom dijelu sezone zauzela šesto mjesto i, što je još važnije, napravila razliku u odnosu na timove koji se bore za opstanak. To će nam omogućiti da drugi dio sezone odigramo rasterećenije i, zašto da ne, napadnemo četvrtu ili petu poziciju na tabeli - zaključuje Merdović.

Bonus video: