Kagava slomio stopalo

Biser Borusije iz Dortmunda polomio metatarzalnu kost desnog stopala i najvjerovatnije će morati da pauzira do kraja sezone
0 komentar(a)
Kagava 1, Foto: REUTERS
Kagava 1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 27.01.2011. 10:49h

Šinđi Kagava će dugo pamtiti polufinalni duel Kupa Azije - u meču u kom je njegov Japan savladao Južnu Koreju boljim izvođenjem jedanaesteraca, biser Borusije iz Dortmunda polomio metatarzalnu kost desnog stopala.

Kagava je sredinom drugog poluvremena pao nakon jednog duela, a zamijenjen je tek u 87. minutu, jer u prvom trenutku nije ni osjetio da je ozbiljno povrijeđen. Kasnijim pregledima je utvrđeno da će najvjerovatnije morati da pauzira do kraja sezone. Mladi, 21-godišnji “samuraj” je jutros otputovao u Njemačku, a doktori iz njegovog kluba će odlučiti da li mu je neophodna operacija.

Fudbaler koji je prošlog ljeta došao u Borusiju iz Osake za svega 350 hiljada eura je oduševio igrama u Bundes ligi, pa je privukao pažnju legendarnog menadžera Mančester junajteda, ser Aleksa Fergusona. Kagava je postigao osam ligaškim golova za “milionere”, a sjajna izdanja je nastavio i u Kataru, gdje je u četvrtfinalnom duelu sa domaćinom dao dva i namjestio gol za pobjedu (3:2).

Japan će bez njega u subotu morati da igra finale Kupa Azije protiv Australije.

Bonus video: