Benzema pogodio na Murinjov rođendan

Ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, u finalu Kupa Kralja igraće se prvi "el klasiko" od 1990. godine. Real je u prvom meču polufinala slavio u Sevilji sa 1:0, dok je Barselona napunila mrežu Almerije na "Nou Kampu" (5:0)
0 komentar(a)
Benzema, Foto: Reuters
Benzema, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.01.2011. 22:43h

Trener Reala Žoze Murinjo proslavio je danas 48. rođendan. Interesantno, najljepši poklon dobio je od napadača za kojeg je prije nekoliko dana izjavio da očekuje od njega mnogo više u nastavku sezone.

Napadač Karim Benzema donio je pobjedu Realu protiv Sevilje na "Sančez Pichuanu" (1:0) u prvom meču polufinala Kupa Španije. Osporavani Francuz je u 15. minutu zaobišao jednog domaćeg defanzivca i preciznim udarcem po zemlji odlučio drugi Realov meč u samo četiri dana. Benzema je u nedjelju bio strijelac za Real u minimalnoj pobjedi protiv Majorke (1:0).

Sevilja je u finišu prvog poluvremena bila veoma blizu izjednačenja, ali je šut Luisa Fabijana Raul Albiol "očistio" sa gol crte. Domaći fudbaleri bili su furiozni prema sudiji, smatrajući da je lopta prešla gol liniju.

Real je u nastavku bio puno bolji tim i pravo je čudo kako se mreža tima iz Andaluzije nije zatresla makar još jednom. Najveću šansu promašio je Kristijano Ronaldo.

A ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, u finalu Kupa Kralja igraće se prvi "el klasiko" od 1990. godine. Barselona je na "Nou Kampu" savladala Almeriju sa 5:0, pa bi revanš u gostima trebao da bude formalnost. Mesi je postigao dva, a Vilja, Pedro i Keita po jedan gol.

Bonus video: