Crvena zvezda bolja i od Grblja

"Crveno-bijeli" slavili u Radanovićima sa 2:1 (2:1) golovima Mijailovića i Jevtića i upisali treću pobjedu na pripremama u Crnoj Gori
79 pregleda 0 komentar(a)
Grbalj - Crvena zvezda, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Grbalj - Crvena zvezda, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 26.01.2011. 15:10h

Crnogorska turneja nekadašnjeg svjetskog prvaka izazvala je veliko interesovanje publike, i to ne samo fudbalske, a stanovništvu Grblja današnji susret je, osim saobraćajnog zagušenja, priredio i slatke muke.

U Radanovićima se, pokazuju utakmice domaćeg šampionata, teško mire sa porazom, ali kad se izgubi od Zvezde, omiljenog kluba na ovom dijelu crnogorskog primorja, nezadovoljstvu, ipak, nema mjesta.

Beogradski tim, stavljajući emocije po strani, opravdao je ulogu velikana, a nakon ove, kao i pobjeda nad Zetom (2:0) i Sutjeskom (3:0), hrvatski stručnjak Robert Prosinečki na dobrom je putu da posloži “kockice“ u Zvezdi.

Neigranje Koromana, Kaluđerovića, Vešovića i Isaha nije spriječilo Beograđane da ispolje kvalitet, naročito u prvom poluvremenu kada su, predvođeni Kaduom i Lazovićem, gotovo u kontinuitetu jurišali na gol domaćina.

Susret je, međutim, otvorio omladinac Srđan Mijailović već u 4. minutu preciznim udarcem sa dvadeset metara, a prednost je, kao rezultat odlične akcije tandema Kadu - Lazović, udvostručio u 34. Aleksandar Jevtić.

Prethodno Kadu i Reljić nisu iskoristili povoljne prilike, ali ni Grbalj kada je Kajeviću, nakon kontre, odličan udarac odbranio Cetinjanin Bajković. Izvanredan Borhin šut, jednako tako, zaustavio je Đurović u 43. minutu, dok na samom isteku prvog dijela igre, nakon Vasićeve majstorije na desnom boku, Ivan Bošković ubačenu loptu, u stilu svjetskih golgetera, klizeći zakucava u gol.

Akteri na terenu u nastavku, ipak, nisu nastavili sa dobrom igrom, a gotovo jedinu izglednu priliku u 75. minutu nije iskoristio Srnić, čiji je šut ukrotio golman domaćih Đurović.

- Pohvalio bih, najprije, sve igrače na iskazanom zalaganju. Ipak, treba istaći da u nastavku, za razliku od prvog poluvremena, nismo ispoljili dobru igru. Na početku smo dominirali, stvoren je i veliki broj prilika, a to je ono na čemu insistiram. Nakon 10 dana priprema u Budvi, uzevši sve u obzir, mogu da budem zadovoljan. I dalje, naravno, postoji prostora za napredovanje, a trenutno, posebno na taktičkom unaprijeđenju igre, sve ide po planu - rekao je Prosinečki.

Grbalj - Crvena zvezda 1:2 (1:2)

Radanovići - Stadion Grblja. Gledalaca: 1.500. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Strijelci: I. Bošković u 45. za Grbalj, a Mijailović u 4. i Jevtić u 34. minutu za Crvenu zvezdu. Žuti kartoni: Mršulja (Grbalj), Ninkov i Bogdanović (Crvena zvezda). Grbalj: Đurović, Radulović, Martinović, Skopljak, Glavan, Dragićević, Kajević, Golubović, I. Bošković, Vasić, Vlaisavljević. Igrali su još: Vukićević, Vlahović, Jovanović, Koprivica, Mršulja, Nikolić, Ćirković, Janković, Mikijelj, M. Bošković. Crvena zvezda: Bajković, Ninkov, Adi, Đorđević, Reljić, Mijailović, Lazović, Kadu, Jevtić, Perović, Borha. Igrali su još: Tošić, Ignjatijević, Evandro, Binić, Bogdanović, Milovanović, S. Srnić, D. Srnić, Trifunović.

Bonus video: