Milan rutinski, Napoli silan u Bariju, remi Juvea

Milan bolji od Ćezene, Napoli golovima Lavecija i Kavanija slavio u Bariju i preuzeo drugo mjesto. Juveu bod protiv Sampdorije, poraz Lacija u Bolonji
71 pregleda 0 komentar(a)
Juventus, Foto: BETA
Juventus, Foto: BETA
Ažurirano: 23.01.2011. 17:41h

Milanu je i autogol defanzivca Ćezene Pelegrina i pogodaka Zlatana Ibrahimovića bio dovoljan da završi priču u meču u kojem je, uz malo sreće, mogao da postigne četiri ili pet golova.Međutim, iovako, konačan rezultat od 2:0 je sasvim dovoljan da se „rosoneri” vrate pobjedama i podsjete ko je najveći kandidat za Skudeto.U moru promašaja napadača Milana prednjačio je Robinjo, koji je propustio tri zicera kod 0:0 i 1:0. Tačku na utakmicu je stavio Ibrahimović u 92. minutu.Tim Masimilijana Alegrija nakon ovog kola ima četiri boda više od Napolija, a šest od Rome...

Napoli je u Bariju lako izašao na kraj sa domaćinom i ugrabio drugo mjesto na tabeli sa dva boda više od Rome. Napolitanci su načeli najslabiji tim u ligi u 38. minutu golom Ezekijela Lavecija, a tri minuta prije kraja Argentinac je asistirao i neumoljivom Edinsonu Kavaniju za 2:0. Gostima je, istina, posao bio olakšan, jer je Bari posljednjih 25 minuta igrao sa igračem manje (isključen Parizi).

- Moja ekipa je sazrela za velike stvari. Pobjeda u Bariju je samo potvrda toga. Nadam se da Milan noćas neće pobijediti, ali to ne zavisi od nas - rekao je trener Napolija Valter Macari.

Lacio je sasvim druga ekipa nakon pauze, pa je san o Skudetu odjednom postao nerealan za sve navijače rimskog kluba. Ovog puta, prejaka je bila Bolonja, koja je Lacijale ispratila sa tri pogotka (3:1). Lacio je čak i poveo (strijelac Flokari nakon pet minuta igre), ali je poslije uslijedio brodolom tima Edija Reje - Ramires i vječni Di Vajo su nanijeli „nebesko-plavima” šesti poraz u sezoni.

- Uvijek je ekipi teško nakon derbija protiv Rome, pogotovo poslije poraza. Bili smo dobri do jednog momenta, a onda odjednom kao da je na terenu bila druga ekipa - kazao je Reja.

Juventus je bio bez daha, pa je remi protiv Sampdorije (0:0) realan ishod, dok je Fiorentina podbacila na svom terenu sa Lećeom (1:1).

Rezultati: Kjevo - Đenova 0:0, Sampdorija - Juventus 0:0, Bolonja - Lacio 3:1 (Ramires 36, Di Vajo 39, 90 - Flokari 5), Fiorentina - Leće 1:1 (Điladino 56 - Di Mikele 29), Bari - Napoli 0:2 (Laveci 38, Kavani 87). Večeras: Milan - Ćezena (20.45). Juče: Palermo - Breša 1:0, Parma - Katanija 2:0, Roma - Kaljari 3:0.

Bonus video: