Zeta stvarala šanse, Zvezda pogađala

Zeta je tokom meča promašila nekoliko izglednih prilika za gol, posebno u drugom poluvremenu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2011. 14:03h

U prijateljskoj utakmici u Golubovcima, pred oko 3.500 gledalaca, Crvena zvezda je danas savladala Zetu 2:0, golovima Lazovića i Ignjatijevića.

U prvom poluvremenu Crvena zvezda je imala inicijativu, ali je Zeta imala bolje prilike, prvo preko Koraća, a onda su u istoj akciji gol mogli da postignu Burzanović i Boljević. Gosti su u dva navrata priprijetili šutevima sa distance, preko Evandra i Isaka.

U dresu Crvene zvezde od prvog minuta igraju mladi reprezentativac Crne Gore Marko Vešović, i Stevan Reljić, bivši igrač Rudara.

Crvena zvezda, koja je na poluvremenu promijenila 10 igrača (u igri je ostao samo Tošić) povela je u 56. minutu golom Lazovića iz kontranapada.Nakon toga Zeta je promašila tri-četiri zicera, posebno Škuletić, koji je dva puta bio sam ispred golmana Zvezde Bajkovića (bivšeg čuvara mreže Lovćena) - jednom je šutirao pored gola, dok je drugi šut odbranio golman Beograđana.

Kazna za promašaje je stigla u sudijskoj nadoknadi vremena, kada je Ignjatijević udarcem iz voleja sa ivice šesnaesterca, nakon kornera koji je izveo Brazilac Kadu, bivši igrač Zete, postavio konačnih 2:0.

- Prezadovoljan sam fudbalom, a posebno ambijentom na stadionu. Dobro smo parirali igračima Zvezde i možemo da žalimo za propuštenim šansama mnogo više nego naš protivnik. Ali, za razliku od nas, Zvezda je svoje prilike iskoristila. Dobro nam je došla ova provjera, imali smo priliku da se oprobamo protiv ekipe koja je jača od nas - oprokomentarisao je trener Zete Dejan Vukićević.

Trener Zvezde Robert Prosinečki debitovao je pobjedom na klupi beogradskog kluba.

- Bio je super fudbalski ambijent, sa dosta publike. Zadovoljan sam, posebno zbog toga što smo u ovu utakmicu ušli poslije devet dana jakih treninga, fudbalerima su noge bile teške - kazao je Prosinečki.

Bonus video: