Igumanović u Rostovu

Male su šanse da se Igumanović vrati u Pljevlja, ali da budem iskren, iako mi to kao treneru apsolutno ne odgovara, bilo bi mi izuzetno drago da se sve završi kako treba - kaže trener Vignjević
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2011. 23:50h

Umjesto da se pojačava, pljevaljski prvoligaš iz dana u dan sve je slabiji.

Četvorici fudbalera koji su tokom zimske pauze dobili „odriješene ruke“ u traženju nove sredine (Idrizović, Damjanović, Karadžić, Minić), te Ranđeloviću čiji je odlazak u Mogren, praktično, gotova stvar i Tomiću koji, uz određeno obeštećenje, takođe može u drugi klub, stadion pod Golubinjom najvjerovatnije napušta i ubjedljivo najbolji Rudarov pojedinac u jesenjoj polusezoni i možda najkonkretniji lijevi spoljni u Prvoj ligi, Blažo Igumanović.

Naime, za Igumanovićeve usluge zainteresovan je ruski prvoligaš Rostov, a da su Rusi ozbiljno „zagrizli“ potvrđuje i činjenica da je on već otputovao u Antaliju i priključio se pripremama možda i svog novog kluba.

- Male su šanse da se Igumanović vrati u Pljevlja, ali da budem iskren, iako mi to kao treneru apsolutno ne odgovara, bilo bi mi izuzetno drago da se sve završi kako treba i da taj izvanredni i čovjek i fudbaler završi taj posao do kraja.

Koliko znam, Rusi su veoma zadovoljni onim što su saznali o Igumanoviću i prateći ga kroz dosadašnje igre i onim što im je prezentirano na CD-u, pa sada samo ostaje da se oni međusobno dogovore o dužini perioda na koji će ugovor biti sklopljen, a sa nama o finansijskim detaljima.

Ovo je, takođe, i svojevrsna satisfakcija za nas u klubu za sve ono što smo radili u proteklom periodu. Jer, nije mala stvar kada „napraviš“ igrača za koga se interesuju timovi iz jakih evropskih liga.

I da ne zaboravim. Nije to samo slučaj sa Igumanovićem. Tu je i Mijuško Bojović za koga su takođe stigle dvije ponude, jedna iz Izraela a druga iz Mađarske. Obje su vrlo konkretne i vidjećemo šta će se u tom slučaju desiti, da ja ne prejudiciram – kaže trener pljevaljskog prvoligaša Nebojša Vignjević, uz napomenu da ni eventualni odlasci, i dva pomenuta, ali i svih ostalih igrača, ne mijenjaju klupske planove – odbranu makar jedne prošlogodišnje titule.

Sasvim drugo pitanje je koliko se realizacija tih ambicija sada uklapa u realne okvire. Iz ugla običnog navijača, svakako ne previše.

Bonus video: