Stigli Radović i Onguene, Ćetković sad neizvjestan

Ilija Radović će pojačati konkurenciju u odbrani, koja je u odnosu na prvu polusezonu slabija za Mazića i Milana Radulovića, dok Onguene stiže umjesto Abrahama Kudemora, koji će najvjerovatnije realizovati transfer u Kinu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2011. 20:12h

Kamerunac Frank Mišel Onguene i nekadašnji defanzivac Sutjeske i mađarskog Videotona Ilija Radović nova su pojačanja Budućnosti. Oni su juče doputovali u Podgoricu i početkom naredne sedmice, nakon obavljenih ljekarskih pregleda, potpisaće nove ugovore.

Dolazak Đorđija Ćetkovića, s druge strane, odjednom je stavljen pod veliki znak pitanja, iako se povratak napadača koji je već dva puta nosio dres Budućnosti činio izvjesnim do prije nekoliko dana.

- Još pokušavamo da nađemo način kako da angažujemo Ćetkovića. On je bio jedna od opcija, ali ćemo vidjeti šta će biti. U svakom slučaju, ovo je januarski prelazni rok, polovina sezone, i nećemo dozvoliti da gomilamo fudbalere - rekao je sportski direktor Budućnosti Nebojša Jovović.

Ilija Radović će pojačati konkurenciju u odbrani, koja je u odnosu na prvu polusezonu slabija za Mazića i Milana Radulovića, dok Onguene stiže umjesto Abrahama Kudemora, koji će najvjerovatnije realizovati transfer u Kinu.

Radović je dijete Sutjeske, kraj Bistrice je igrao do 2006. godine, kada je otišao prvo u Vojvodinu, a potom u mađarski Fehervar.

- U načelu smo dogovorili sve sa Radovićem, mislim da dobijamo dobro rješenje u defanzivi - rekao je Jovović.

Onguene je, kako smo već pisali, tri sezone igrao u ligi Tunisa, koja se na listi Instituta za fudbalsku istoriju i statistiku mnogo bolje tretira od Crnogorske.

Ako je to mjerilo, a ne mora da bude, Podgoričani bi u 23-godišnjem Kameruncu mogli da dobiju dobro pojačanje.

- Ide nam u korist to što je mlad, ali i to što je dosta toga već prošao u karijeri, ima određeno iskustvo. Mi smo pokušali da nađemo rješenje na domaćem tržištu, tražili smo prije svega fudbalera iz Podgorice, koje je dijete Budućnosti, ali nismo uspjeli da ga nađemo. Nismo uspjeli i zbog toga smo se okrenuli inostranstvu. Nadam se da će Onguene biti dobro pojačanje, ali pravu ocjenu daće trener Saša Petrović - rekao je Jovović.

Budućnost, koja na polusezoni ima pet bodova manje od vodećeg Mogrena, već četiri dana trenira u Podgorici. Za 24. januar planiran je odlazak u Ulcinj, a za 1. februar u Međugorje u Bosni i Hercegovini.

Dl.M.

Bonus video: