Đurišić pojačava Rijeku

za Đurišića je najbolja sezona u karijeri, pošto je nakon odlaska iz Budućnosti postigao osam golova na 15 odigranih utakmica u dresu Mladosti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2011. 22:40h

Napadač Rijeke Radomir Đalović dobija saigrača iz Crne Gore - dres hrvatskog kluba u nastavku sezone nosiće nekadašnji talenat Budućnosti i doskorašnji napadač Mladosti Milan Đurišić.

Iako transfer još nije zvanično dogovoren, posao bi trebalo da se završi u narednih nekoliko dana. Informaciju o dolasku Đurišića u treći po veličini hrvatski klub objavio je i riječki “Novi list”, koji je napisao da je trener Rijeke Elvis Skorija odmah po dolasku na Kantridu (prošlog mjeseca) zapisao Đurišićevo ime kao jedno od potencijalnih pojačanja.

Đurišić ide u Hrvatsku maltene pravo iz Grčke, gdje je u minulih desetak dana boravio na probi u Kavali, petoplasiranoj ekipi tamošnje Super lige. Napadač Mladosti zadovoljio je ukuse stručnog štaba grčkog tima, čak mu je nuđen i solidan ugovor, ali ga je odbilo to što ga je zbog viška stranca čekala pozajmica u jednom drugoligašu.

Đurišić je odbio takvu varijantu i - po svemu sudeći - okrenuo se u pravcu Rijeke, gdje bi trebalo da otputuje u ponedjeljak ili srijedu i po potpisu ugovora priključi se saigračima.

Iza Đurišića je najbolja sezona u karijeri, pošto je nakon odlaska iz Budućnosti postigao osam golova na 15 odigranih utakmica u dresu Mladosti.

Rijeka je u prvom dijelu sezone bila i u igračim i u finansijskim problemima, što je rezultiralo za klub takvog renomea ponižavajućim sedmim mjestom. Ipak, promjena na trenerskoj klupi, te najava da bi klub mogao da kupi srpsko-američki biznismen i vlasnik Šefild vensdeja Milan Mandarić, najavljuju bolje dane na Kantridi.

Rijeka je igrala važnu ulogu i u nekadašnjoj jugoslovenskoj ligi, a prepoznaje se i po vjernoj i vatrenoj grupi navijača “armadi”.

Bonus video: