POVRATAK NAKON ŠEST MJESECI

Kosović: Hvala Tumbakoviću na pozivu, vjerujem da možemo na EP

Fudbaler Partizana je bio na spisku selektora nacionalnog tima za prijateljske utakmice sa Kiprom i Turskom, ali se vratio u Beograd
2 komentar(a)
Nebojša Kosović fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Reuters
Nebojša Kosović fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2018. 10:04h

Zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata, mladi i talentovani vezista Partizana i Crne Gore, Nebojša Kosović morao je da pauzira šest mjeseci. Na teren je konačno istrčao 25. marta protiv Radnika iz Bijeljine.

Malo, po malo, korak po korak i ružna epizoda za Kosovića kao i za svakog sportistu je ostala prošlost, piše Sport klub. Kosović je 25. marta odigrao drugo poluvrijeme u dresu Partizana tokom prijateljske utakmice sa Radnikom iz Bijeljine. Kosović je odigrao 45 minuta, poslije 1. septembra 2017. godine kada je doživio povredu na utakmicu Kazahstan – Crna Gora u kvalifikacijama za Mundijal.

“Odigrao sam 45 minuta i srećan sam kao malo dijete, jer je fudbal moj život. Daleko sam od željene forme, ali to je normalno. Sada sam se oslobodio psihološkog straha, svjestan sam da mogu da radim punim intenzitetom i sa mnogo optimizma se okrećem obavezama koje slijede, kako u dresu Partizana, tako i u dresu državnog tima” rekao je mladi Nikšićanin.

Kosović je bio na spisku selektora Ljubiše Tumbakovića za prijateljske utakmice sa Kiprom i Turskom, ali se vratio u Beograd. Selektor Tumbaković i čelnici Partizana napravili su dogovor da nema potrebe da se Kosović izlaže dodatnom riziku, jer slijede mnogo važnije utakmice.

“Zahvalan sam Tumbakoviću što me je pozvao. Mnogo mi znači i mislim da je veliki gest sa njegove strane. Pokazao je da računa na mene, pokazao mi je da cijeni moje partije tokom kvalifikacija za Mundijal, dao mi je veliki motiv za rad. Znam da se od stare slave ne živi, da krećem gotovo iz početka i da ću u dresu Partizana morati da se izborim za nove pozive u državni tim. Vjerujem da će tako i biti. Pored toga, moram da naglasim da se osjećam jako lijepo kao dio jedne sjajne generacije Partizana koja je prošle sezone osvojila duplu krunu i jedne sjajne generacije Crne Gore koja će, uvjeren sam, izboriti plasman na Evropsko prvenstvo” naglasio je Nebojša Kosović.

Reprezentativac Crne Gore na koga Ljubiša Tumbaković ozbiljno računa prije svega za ostvarenje primarnog cilja, a to je plasman na Evropsko prvenstvo, sigurno će pomno pratiti dešavanja sa utakmice Crna Gora – Turska koja se većeras igra u Podgorici.