Na meti Ćetković i Orahovac

Odmor je završen - novi trener Budućnosti Saša Petrović sjutra će okupiti fudbalere, čime će zvanično početi pripreme za drugu polusezonu
170 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.01.2011. 19:34h

Na prvom treningu, kako sada stvari stoje, neće biti pojačanja. Nedostatak finansijskih sredstava u klubu primoraće Petrovića da počne pripreme sa fudbalerima koji su jesenji dio sezone završili sa pet bodova manje od Mogrena, uz eliminaciju u četvrtfinalu Kupa.

Ukoliko dođe do promjena u igračkom kadru, one će se dešavati u hodu, s obzirom da prelazni rok traje do kraja januara. Ipak, sve su prilike da su dolasci realni samo u slučaju odlazaka. Ukoliko klub proda Ivana Vukovića (njegov odlazak, s obzirom na visinu ugovora, značajno bi rasteretio budžet) i eventualno Abrahama Kudemora, ostalo bi novca za pojačanja. U protivnom, Podgoričani bi mogli da imaju problema i da zadže postojeću ekipu. Najveća "briga" je Petar Vukčević, kome je ove zime istekao ugovor i sa kojim traju pregovori oko potpisivanja novog.

Za sada, najrealniji je povratak napadača Đorđija Ćetkovića, koji je već u dva navrata nosio dres Budućnosti, posljednji put prošle sezone, kada je otišao zbog sukoba sa tadašnjim trenerom Mihailom Ivanovićem. On ima ugovor sa mađarskim Đerom i moguće su dvije opcije - ili da ga raskine, ili da u Podgoricu dođe na pozajmicu.

Od prije nekoliko dana u kombinaciji je takođe bivši napadač Budućnosti, Sanibal Orahovac, koji je u posljednjih pet godina nosio dresove njemačkih Karlsruea, Erzgerbirgea, Vehena iz Vizbadena i Frankfurta, ali je ovo sezone bez kluba. On će, međutim, pokušati da nađe angažman u Kini, a Budućnost je opcija samo ukoliko neuspije.

Zajedničko za Ćetkovića i Orahovca, koji je još nosio dres Vitorije Gimaraeš i Crvene zvezde, je da su činili tandem u napadu Budućnosti prije tačno 10 godina, kada su se Podgoričani takmičili u zajedničkoj ligi SCG.

Ostala pojačanja su u magli. Jedan od planiranih dolazaka je već propao (Ermin Seratlić je potpisao za poljsku Jageiloniju), dok će sve teže biti dovesti Luku Rotkovića, koji ima ugovor sa Petrovcem, te Darka Markovića, koji traži angažman u inostranstvu.

Ostaje da se vidi da li će podgorički klub završiti posao sa Ognjenom Krasićem, nekadašnjim vezistom Slobode iz Tuzle.

Prvi dio priprema Budućnost će obaviti u Podgorici, drugi u Ulcinju, dok je odlazak u hrvatski Medulin trenutno neizvjestan zbog pojave virusa svinjskog gipa.

Galerija

Bonus video: