Leonardo spreman za debi

Derbi između Intera i Napolija obilježiće debi brazilskog trenera na klupi aktuelnog prvaka Evrope
51 pregleda 0 komentar(a)
Leonardo, Foto: REUTERS
Leonardo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 05.01.2011. 15:44h

Inter je u 2011. godinu ušao sa novim trenerom, Rafaela Beniteza je zamijenio Leonardo, ali se, sem toga, ništa drugo nije promijenilo u timu svjetskog šampiona.Pred večerašnji derbi kola sa Napolijem na „Đuzepe Meaci”, Leonardo je u problemu - zbog povreda su otpali Žulio Sezar i Vesli Snajder (mladi Kutinjo je odavno van tima), dok je Samuelu Etou ostalo da odradi još ovaj meč suspenzije.

Sve to je, međutim, bilo premalo da pokvari raspoloženje brazilskog stručnjaka dan prije debija na velikoj sceni - pred navijačima koji su mu do juče bili protivnici.

- Moja ruka u novom klubu nije toliko bitna od samog starta koliko srce igrača i želja da daju maksimum. Na svakom treningu do sada sam vidio veliki karakter, to je i ključ svih Interovih uspjeha. Moj debi? Nisam bitan ja, iako će biti emocija, važno je da pobijedimo Napoli - rekao je Leonardo.

Na kraju konferencije je poručio u stilu Žozea Murinja:

- Moj Inter ima identitet i najbolji je tim, bez konkurencije! - kazao je bivši idol navijača Milana.

Napoli, sa druge strane, stiže u Milano nakon četiri vezane pobjede u šampionatu i sa druge pozicije (ima isti broj bodova sa Lacijom). Trener Napolitanaca Valter Mazari i nije baš najpoželjniji kolega za Leonardov debi, jer je prošle sezone oba puta zaustavio Milan sa dva remija.

- Moj tim ima pritisak, a pritisak se stvara samo kod pobjedničkih ekipa. Znamo da gostujemo prvaku Evrope, ali idemo na trijumf. Remi? Ne, ne bih ga potpisao, jer igramo u najjačem sastavu, a kada je tako možemo da pobijedimo svakog - istakao je Mazari.

U tim Napolija se vraća i oporavljeni Ezekijel Laveci, koji će igrati u napadu sa Edinsonom Kavanijem.

Milan gostuje Kaljariju bez suspendovanog Zlatana Ibrahimovića, te povrijeđenih Alesandra Neste, Andree Pirla, Kevin-Prinsa Boatenga i Matjea Flaminija. U napadu sa najavljeni Alešandre Pato i Robinjo, a novo pojačanje Antonio Kasano vjerovatno počinje meč sa klupe.

- Antonio će 70 odsto biti na klupi. U glavi imam dvije varijante, jedna je sa Antonijom od početka. Vidjećemo šta će biti - rekao je Masimilijano Alegri.

Mirko Vučinić je najavljen u napadu sa Borijelom i Menezom protiv Katanije.

- Mečevi nakon pauze su najteži, a jasno je koliko je meč sa Katanijom bitan za nas i naše ambicije - kazao je Klaudio Ranijeri.

Parovi 18. kola: Juventus - Parma (12.30), Bolonja - Fiorentina, Breša - Ćezena, Kaljari - Milan, Đenova - Lacio, Leće - Bari, Palermo - Sampdorija, Roma - Katanija, Udineze - Kjevo (15), Inter - Napoli (20.45).

Bonus video: