Vladimir Gluščević u Albaseteu

Vijest o dolasku 31-godišnjeg crnogorskog fudbalera objavili su španski mediji, među kojima i prestižni sportski dnevnik “Marka”
322 pregleda 0 komentar(a)
Gluščević, Foto: Albadeporte.com
Gluščević, Foto: Albadeporte.com
Ažurirano: 04.01.2011. 22:29h

Budvani su napravili veoma atraktivan transfer - kapiten Mogrena Vladimir Gluščević nastavlja karijeru u španskoj Segundi, u Albaseteu!

Vijest o dolasku 31-godišnjeg crnogorskog fudbalera objavili su španski mediji, među kojima i prestižni sportski dnevnik “Marka”. Dojučerašnji kapiten i golgeter Budvana, fudbaler koji je proteklih godina predvodio “žute” u najuspješnijim sezonama u klupskoj istoriji, takmičiće se u neuporedivo jačoj konkurenciji, a i Mogren dobija obeštećenje.

U španskoj Segundi i ove sezone se dokazuje naš standardni reprezentativac Andrija Delibašić, koji igra u Rajo Valjekanu.

- Prezadovoljan sam uslovima, zahvaljujem se Mogrenu sa kojim sam osvojio trofeje, i u kom sam postao reprezentativac. Zadovoljan sam i što sam došao u Španiju, čime sam na neki način nastavio i porodičnu tradiciju - moj brat Igor je ranije igrao u istoj zemlji - kazao je Gluščević, koji je u proteklih nekoliko dana boravio u Španiji.

Ugovor je potpisan do kraja sezone, ali uz produženje na još dvije godine ukoliko Albasete ostane u ligi. Španski tim je, inače, na 16. mjestu na drugoligaškoj sceni, ima samo dva boda više od Alkorkona (najbližeg tima iz ugrožene zone).

Gluščević je postigao 11 golova u protekloj jesenjoj polusezoni, dok je u pretprošloj sezoni predvodio Budvane do istorijske krune. Mogren je u maju 2009. godine osvojio titulu, a godinu dana ranije trofej namijenjen pobjedniku Kupa Crne Gore.

Gluščević je ponikao u Mogrenu, čije boje je branio u dva navrata - od 1999. do 2003. godine, te u posljednje tri i po sezone. U međuvremenu se oprobao i u inostranstvu, nastupao za Spartu iz Praga i Temišvar, a branio je i boje Budućnosti, čačanskog Borca i beogradskog Rada.

Pejović potpisao uprava na potezu

Reprezentativni bek Mogrena Luka Pejović potpisao je četvorogodišnji ugovor sa poljskom Jagielonijom koji počinje da važi od 1. jula, ali postoji šansa da on i ranije obuče žuto-crveni dres. Pejoviću na ljeto ističe ugovor sa Budvanima, tako da je njegova sudbina sada u rukama Mogrena, koji bi mogli nešto i da zarade.

Poljaci su najavili dolazak u Budvu, gdje bi trebalo da se održe finalni pregovori predstavnika dva kluba.

- Uspješno sam prošao ljekarske preglede, a ukoliko ne odem sada iz Mogrena, u junu sigurno dolazim u Jagieloniju. Zadovoljan sam uslovima koji su mi ponuđeni, potpisao sam četvorogodišnji ugovor sa poljskim timom. Vjerujem da će se pronaći neki dogovor - ističe Pejović.

Pejović će, dakle, prije ili kasnije završiti u Jagieloniji, u koju ide i ofanzivni vezista Mladosti Ermin Seratlić, dok je reprezentativac Mladen Kašćelan od ljetos u istom klubu.

Jagielonija je, baš kao i Mogren, jesenji prvak u svojoj zemlji. Predstavnici poljskog kluba uživo su odgledali Pejovića na meču sa Azerbejdžanom (2:0), koji je odigran sredinom novembra prošle godine pod Goricom. On je tada najvjerovatnije odigrao i utakmicu karijere - postigao je fantastičan gol, a potom i asistirao Bećiraju, koji je ovjerio pobjedu “hrabrih sokola”.

Pejović je već tri i po sezone u Mogrenu, a od početka je redovan na spisku A reprezentacije (još od istorijskog meča sa Mađarskom u martu 2007. godine). Bek Mogrena prethodno je afirmaciju stekao u Grblju.

Bonus video: