Blekburn daje 20 miliona funti za Ronaldinja

Čelnici Blekburna poslali su zvaničnu ponudu za Ronaldinja vrijednu 20 miliona funti, što je nešto više od 23 miliona eura
0 komentar(a)
Ronaldinjo, Foto: Reuters
Ronaldinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2011. 17:57h

Indijska kompanija za proizvodnju pilećeg mesa Venky's, koja od 2010. godine u svom "asortimanu" ima i vlasništvo nad Fudbalskim klubom Blekburn, odlučila je da navijačima ponudi džet-set - nakon Dejvida Bekama, na meti "roversa" je i nekadašnji brazilski superstar Ronaldinjo.

Ponuda je "teška" 20 miliona funti, što bi moglo da bude primamljivo za Ronaldinjov aktuelni klub, AC Milan.

- Ronaldinjo je odavno izrazio želju da zaigra u Premijer ligi. Spremni smo da mu je uslišimo - izjavio je za BBC jedan od direktor kompanije Venky's Anaruda Desai.

Najbolji svjetski fudbaler u 2006. godini trenutno je na izlaznim vratima Milana, a do juče se gotovo sa sigurnošću mislilo da će se vratiti u neki od brazilskih klubova - Flamengo, Palmeiras ili Gremio. Ponuda iz Engleske mogla bi da mu "pokvari" planove.

Trener Blekburna Stiv Kin rekao je engleskim medijima da je kompletnu transfer-politiku prepustio indijskim vlasnicima.

- Da li će doći Ronaldinjo? Iskreno, ne znam. Jedino sam upoznat da postiji kontakt između njega i vlasnika kluba. Spreman sam da čekam, ko ne bio volio da ima fudbalera koji je dva puta bio najbolji na svijetu - rekao je Kin.

Desai je u izjavi za BBC otvoreno priznao da je Blekburn zainteresovan da dovede Dejvida Bekama na pozajmicu.

- Ako želi da dođe, i ako mu klub to dopusti, naša vrata su mu širom otvorena.

Bekam (35) je spreman da pauzu u američkoj MLS ligi iskoristi da poslije 8 godina zaigra u Premijer ligi, pa makar se njegova nova avantura u Engleskoj svela na samo 11 utakmica. Beks, naime, već 15. marta mora da se pojavi u Kaliforniji, kada njegov LA Galaksi igra prvu utakmicu drugog dijela šampionata.

Osim Blekburna, za Bekamove dvomjesečne markentiške i fudbalske usluge su zainteresovani Totenhem i Njukasl.

Bleknurn je trenutno 12. u Premijer ligi, a pozicija "ni gore ni dolje" omogućava indinskim vlasnicima da porade na dovođenju fudbalera koji će poboljšati imidž kluba.

Posljednji veliki rezultat "roversi" su ostvarili 1995. godine, kada su predvođeni Kenijom Daglišem na klupi i Alanom Širerom i Krisom Satonom na terenu osvojili titulu u Premijer ligi

Bonus video: