Leonardo predstavljen u Interu

Leonardo na predtsvaljanju pozirao sa dresom donedavno velikog rivala. "Nisam navijač Intera, ali želim da mu donesem trofeje", rekao je Brazilac.
0 komentar(a)
Leonardo, Foto: BETA
Leonardo, Foto: BETA
Ažurirano: 01.01.2011. 00:00h

Inter je juče predstavio Leonarda, trenera čiji je dolazak podigao možda i više prašine nego svojevremeno pojava Žozea Murinja, najvećeg šoumena u svjetskom fudbalu.

Brazilac je novinarima pozirao sa dresom Intera, a nakon toga je morao da odgovara na pitanja šta ga je to natjeralo da nakon 13 godina u Milanu (12 kao igrač i jednu kao trener) promijeni samo stranu sa koje se ulazi na stadion „Đuzepe Meaca” i preuzme klupu velikog rivala.

- Jasno je da nisam navijač Intera, ali moja prošlost u Milanu nije imala presudnu ulogu da odaberem ovaj posao. Šta je odlučilo? Da budemo iskreni, Inter je veliko ime u svjetskom fudbalu, a ja sam slobodan čovjek, pa sam procijenio da ovaj izazov ne smijem da odbijem - rekao je Leonardo.

Brazilac nije zaboravio zbog čega je doveden u redove evropskog i svjetskog prvaka.

- Došao sam da bih pomogao Interu da osvoji titulu. Mislim da je to moguće, iako imamo 13 bodova zaostatka za Milanom, ali i dvije odigrane utakmice manje. Danas to deluje kao ogroman zaostatak, ali je u fudbalu samo malo potrebno da se ekipa pokrene. Zato su prvi koraci veoma važni - kazao je Leonardo.

Novi trener Intera je odmah uradio ono što njegov prethodnik Rafael Benitez nije dozvolio - pristao je da priča o Murinju, čovjeku koji je najzaslužniji za uspjehe milanskog kluba.

- Žoze će biti prvi čovjek kojeg ću da kontaktiram, on je za mene više od običnog trenera. U pitanju je fenomen, koji je nevjerovatno predan svom radu i čiji je duh i dalje prisutan u klubu. U pitanju je veliki šampion, ali ja ovdje nisam da bih kopirao njega - svako sam piše svoju priču, a moja počinje sada...

Priznao je da Inter nema velike šanse da dovede Kaku iz Reala.

- Poznajem ga jako dobro, on ne napušta klub tako lako, posebno u januaru. Ipak, ništa nije nemoguće.

Predsjednik Intera Masimo Morati je jasno stavio do znanja šta želi.

- Leonardo može da radi bez pritiska, ali je jasno kakve su Interove ambicije. Srećan sam svojim izborom, doveo sam čovjeka kojem sam se divio, jer je osoba koja unosi mir i brzo uči - istakao je vlasnik „crno-plavih”.

Bonus video: