Bojerov šamar Fergusonu

Golom Lija Bojera u 90. minutu Birmingem osvojio bod protiv Mančester junajteda. Rivali iz Mančestera dijele prvo mjesto sa istim brojem bodova, stim što "đavoli" imaju dva meča manje.
77 pregleda 0 komentar(a)
Bojer, Foto: Getty Images
Bojer, Foto: Getty Images
Ažurirano: 01.01.2011. 00:00h

Junajtedov novi bijeg na tabeli je spriječen u 90. minutu, na oduševljenje navijača Birmingema, ali i Mančester sitija, Arsenala, Čelzija...

Tim ser Aleksa Fergusona je odigrao samo 1:1 na „Sent Endrjusu”, iako je već imao tri boda u džepu, nakon što je Dimitar Berbatov novom bravurom donio prednost u 58. minutu. Ipak, kazna za promašaje (Bugarin je nakon toga pogodio stativu, Nemanja Vidić propustio šansu poslije kornera) stigla je u samom finišu - Li Bojer je pogodio sa pet metara i spasao svoj tim poraza. Golu je prethodio sjajan skok Nikole Žigića - neki igrači Junajteda su tražili igranje rukom džina iz Srbije, neki ofsajd Bojera, ali spasa nije bilo, „đavoli” su po toliko puta viđenom scenariju prosuli dva boda na strani...

Mančester siti, sa druge strane, nije imao problema sa Aston Vilom. Svoj dan je imao Mario Baloteli, strijelac tri gola protiv „vilenjaka”, a meč je bio riješen već poslije 13 minuta - Italijan je prvo izborio penal i pogodio, a Džolion Leskot je nakon kornera već ugasio meč.

Super Mario je do poluvremena najavio het-trik, koji je kompletirao u 55. minutu sa bijele tačke. Interesantno, Balotelijeva partija iz snova je stigla samo dan nakon što su engleski mediji objavili da nije srećan na Ostrvu i da želi da se vrati u Italiju.

- Vjerujete u to? Ma ne, ja sam uvijek srećan, čak i kada se ne smijem. Sada sam u Sitiju, želim da postignem što više golova i da budem važan igrač za ovaj tim, koji ima velike ambicije - kazao je Baloteli.

„Građani” sada imaju isti broj bodova sa Mančester junajtedom, ali je razlika u tome što su odigrali dva meča više i od gradskog rivala i od Arsenala. „Tobdžije” večeras protiv Vigana imaju šansu da trijumfom uhvate priključak (imaju tri boda manje od timova iz Mančestera).

A Čelzi poslije jučerašnjih mečeva nije ni u zoni Lige šampiona. Ulogu četvrtoplasirane ekipe u Premijer ligi, makar do večeras, drži Totenhem, koji je sa 2:0 (strijelci Lenon i Bejl) odradio duel sa Njukaslom.

- Opet je sjajno išao taj naš kontranapad. Njukasl je bio možda jači na sredini, ali mi kao velika ekipa uvijek nađemo način da slavimo - istakao je menadžer Totenhema Hari Rednap.

Vest Hem je imao priliku da pobjegne sa dna, ali je u Londonu odigrao samo neriješeno (1:1) sa Evertonom.

Bonus video: