Anćeloti: Ne bojim se otkaza, iako šef nije zadovoljan!

Londonski klub sve dalje od titule nakon poraza od Arsenala, ali Karlo Anćeloti ne brine za svoju budućnost na klupi "plavaca"
70 pregleda 0 komentar(a)
Anćeloti, Foto: Getty Images
Anćeloti, Foto: Getty Images
Ažurirano: 01.01.2011. 00:00h

Čelzi je posljednji put bio u seriji od šest mečeva bez pobjede u Premijer ligi još davne 2000. godine. Tada je menadžer Đanluka Vijali platio cijenu lošim rezultatima i dobio otkaz, a isti problemi bi mogli da snađu i njegovog zemljaka Karla Anćelotija.

Popularni Karlito je sa Čelzijem u rupi bez dna, titulu gotovo više niko i ne spominje na „Stemford bridžu”, ali ne strahuje za posao, iako je svjestan da nije obradovao Romana Abramoviča.

- Šef sigurno nije zadovoljan ovim što nam se dešava, ali vjerujem da imam njegovo povjerenje. Svakako da snosim odgovornost za loše rezultate, ali o svemu ostalom treba da pitata njega, ne mene. Da li ću dobiti otkaz? Ne plašim se za moju poziciju - rekao je Anćeloti.

Šta se dešava sa Čelzijem? Ni Italijan nije znao konkretan odgovor, ali je jasno da „plavcima” treba injekcija.

- Trenutno spavamo, ali moramo da se što prije probudimo. Ništa ne štima, ali se nadam da će poraz od Arsenala pozitivno uticati na ekipu - kazao je Anćeloti.

Tim iz Londona je u jednom momentu imao pet bodova više od Mančester junajteda, a sada „đavoli” imaju šest više i utakmicu manje.

- Sada nije ključno pitanje kako da se vratimo u trku za titulu. Najvažnije je da vratimo sjaj sa starta sezone i od prošle godine, kada smo bili dominantni. Razočaran sam kako tim funkcioniše, a posebno me je zabolio poraz od Arsenala, jer sam očekivao da ćemo da reagujemo. Ali nije bilo tako, odigrali smo jedan od najgorih mečeva u sezoni - istakao je menadžer aktuelnog šampiona Engleske.

Možda i posljednju šansu da pokuša da vrati povjerenje Abramoviča Anćeloti će imati večeras kada igra sa Boltonom na svom terenu.

Bonus video: