Arsenal razbio Čelzi

Trener Čelzija Karlo Anćeloti nalazi se pred otkazom nakon četvrtog poraza u posljednjih osam utakmica. Golove za Arsenal u pobjedi 3:1 postigli su Song, Fabregas i Volkot, dok je počasni gol za goste djelo Branislava Ivanovića
97 pregleda 0 komentar(a)
Fabregas slavi gol protiv Čelzija, Foto: Reuters
Fabregas slavi gol protiv Čelzija, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.01.2011. 00:00h

Arsenal je u derbiju kola Premijer lige nokautirao Čelzi u sjevernom Londonu (3:1), pa sudbina trenera “plavih” Karla Anćelotija visi o tankom koncu.

Italijanu je bilo “gusto” i prošlog mjeseca, kada je Čelzi izgubio tri puta zarednom, a u medijima se pojavile (dez) informacije o njegovoj smijeni. Nakon poraza od Arsenala, koji je Čelzijev četvri od početka novembra (uz tri remija), jasno je da bi današnji dan mogao da donese velike potrese na “Stemford bridžu”, moguće je čak i promjenu trenera.

Jer, Čelzi sada ima šest bodova manje od vodećeg Mančestera, a kada “đavoli” odigraju zaostalu utakmicu sa Blekpulom ta razlika bi mogla da poraste na devet bodova. Nije sve gotovo, ali je blizu dan kada će Čelzi dići ruke od titule. Samo šest osvojenih bodova u osam utakmica, uz 12 primljenih golova, su sve samo ne šampionske odlike.

Arsenal se, s druge strane, na impresivan način vratio u trku sa Mančesterom (ima dva boda manje), ali i probio jednu veliku barijeru - na pamti se, naime, kada je tim Arsena Vengera savladao ekipu sa vrha, i to u tako važnoj utakmici.

- Ovo je fantastičan rezultat, dokaz koliko smo izrasli kao tim. Titula? Možemo da idemo do kraja - rekao je Teo Volkot, strijelac posljednjeg gola.

Anćelotijev plan povratka u formu razbijen je u paramparčad za samo devet minuta, od 44. do 53, kada su raspucane “tobdžije” postigle sva tri gola. Čovjek odluke bio je Sesk Fabregas - katalonski majstor namjestio je golove Songu i Volkotu prije nego što je i sam zatresao mrežu. Drugom i trećem pogotku Arsenala prethodile su početničke greške Čelzijevih vedeta, Esjena i Malude.

Gosti se nisu oporavili od šoka, a sve što su uradili do kraja meča bio je gol glavom Branislava Ivanovića, nakon centaršuta Drogbe iz prekida.

Englezi ne miruju za praznike, danas počinje novo redovno kolo, a Čelzi će već sjutra protiv Boltona imati priliku za popravni. Arsenal gostuje Viganu.

Parovi - danas: Mančester siti - Aston Vila, Stouk - Fulam, Sanderlend - Blekpul, Totenhem - Njukasl, Vest Bromvič - Blekburn, Vest Hem - Everton, Birmingem - Mančester junajted. Sjutra: Čelzi - Bolton, Vigan - Arsenal, Liverpul - Vulvs.

Bonus video: