Lev: Vraćam Balaku kapitensku traku

Selektor Njemačke Joakim Lev istakao da će Mihael Balak i u narednom periodu nositi kapitensku traku
78 pregleda 0 komentar(a)
Balak, Foto: Rojters
Balak, Foto: Rojters
Ažurirano: 01.01.2011. 00:00h

Misterija je trajala još od Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, ali je, čini se, konačno razriješena - Mihael Balak će i ubuduće nositi kapitensku traku u njemačkoj reprezentaciji.

- U našem timu ima mnogo igrača koji su spremni da budu lideri, Bastijan Švajnštajger, Filip Lam, Per Mertezaker... Svi oni imaju jako bitnu ulogu na terenu, ali daću Balaku traku kada se vrati u tim - rekao je Lev.

Tako je, naizgled, stvar riješena, iako je Lam (nosio je traku nakon što se Balak povrijedio) svojevremeno rekao da mu ne pada na pamet da prepusti ulogu lidera najiskusnijem u timu „pancera”.

I sam Balak je priznao da očekuje da opet nosi traku, iako to neće biti razlog da opet prihvati poziv u reprezentaciju.

- Uvijek sam bio ponosan kada sam predvodio Njemačku. Ipak, ako ponovo zaigram za reprezentaciju, spreman sam da dam maksimum sa ili bez trake na ruci. To je pitanje poštovanja naroda za koji igrate. Odgovornost kapitena nije mala, ali sam godinama naučio da se nosim i sa tim pritiskom - kazao je Balak.Vezista Bajera iz Leverkuzena je trenutno povrijeđen, ali se očekuje da od sredine januara ponovo zaigra. Za Njemačku je odigrao 98 utakmica i postigao je 42 gola.

Bonus video: