Mirko Vučinić fudbaler godine

Predsjednik FSCG Dejan Savićević optimista da Crna Gora može napraviti rezultat o kojem se nekad sanjalo
143 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Vucinic, Foto: Savo Prelevic
Mirko Vucinic, Foto: Savo Prelevic
Ažurirano: 01.01.2011. 00:00h

Kapiten reprezentacije Mirko Vučinić proglašen je za najboljeg fudbalera Crne Gore u 2010. godini, u tradicionalnom izboru Fudbalskog saveza.

Vučinić je u izboru dobio 112 glasova. Prošlogodišnji laureat Stevan Jovetić osvojio je drugo mjesto sa 47, dok je treći bio golman Mladen Božović sa 18 bodova. Vučinić zbog obaveza u klubu nije mogao da prisustvuje uručenju nagrade.

Za najboljeg fudbalera T-com Prve crnogorske lige, drugu godinu uzastopno, proglašen je napadač Budućnosti Ivan Vuković.

- Zahvalio bih se svima koji su glasali za mene. Nagrada mi puno znači, jer sam kao prošlogodišnji pobjednik, potvrdio kvalitet i ove godine. Nadam se da sljedeće godine to neću osvojiti jer planiram da idem u inostranstvo - kazao je Vuković. On je u izboru kapitena i trenera prvoligaških timova dobio 52 glasa. Najviše konkurente imao je u Predragu Ranđeloviću (35) iz Rudara i igraču Grblja Ivanu Boškoviću (33).

Vignjević najbolji trener

Šef stručnog štaba pljevaljskog Rudara Nebojša Vignjević je trener godine. Vignjević je ove godine sa Rudarom osvojio titulu prvaka i Kup Crne Gore. - Ovo je najveće priznanje za mene i velika mi je čast što sam ga dobio. Pokazalo se da sam napravio dobar potez kada sam prije tri godine došao u Crnu Goru. Drago mi je što sam u ovoj godini, koja je ocijenjena kao najuspješnija, dobio nagradu, iako klubovi nijesu doprinijeli tome - kazao je Vignjević. U konkurenciji za trenera godine bili su i kormilar Mladosti Miodrag Vukotić (16) i Mladen Vukičević (11) iz Dečića. Najperspektivniji igrači Crne Gore su Stefan Savić, Stefan Mugoša i Andrija Kaluđerović.

Savićević: Možemo napraviti rezultat o kojem se nekad samo sanjalo

Predsjednik FSCG Dejan Savićević kazao je da je 2010. godina bila izuzetno uspješna za crnogorski fudbal.

- Fudbal je ponovo u centru pažnje, sa njim se živi i o njemu se govori sa uvažavanjem. Zadovoljstvo je biti dio crnogorske fudbalske porodice. Najveće zasluge za to pripadaju seniorskoj reprezentaciji, koja je u kvalifikacijama na najbolji način predstavila sve nas- kazao je Savićević.

On je ponovio da je Crna Gora ima poziciju koja uliva realni optimizam da se može napraviti rezultat o kojem se nekad sanjalo. Savićević je istakao da su zavidne rezultate postigli i ostale selekcije-mlada, omladinska i kadetska. - Mlada reprezentacija do zadnjeg kola je bila u igri za baraž, omladinci drugi put uzastopno u elitnoj rundi, kao i da je kadetima za sličan uspjeh potreban bio gol", kazao je Savićević. On je istakao da je infrastruktura, i pored značajnog pomaka, najveći problem crnogorskog fudbala.

Bonus video: