Tite pozvao Vinisijusa, otpali Marselo, Vilijan...

„Selesao” se sprema za Kopa Ameriku, koji se igra u Brazilu
1547 pregleda 0 komentar(a)
Vinisijus Žunior na sinoćnjoj utakmici sa Barselonom, Foto: Reuters
Vinisijus Žunior na sinoćnjoj utakmici sa Barselonom, Foto: Reuters

Brazilski selektor Tite je danas objavio spisak igrača na koje računa za prijateljske mečeve protiv Paname u Portu 23. marta i protiv Češke u Pragu tri dana kasnije.

Iskusni strateg je pozvao sve najbolje, ali je primjetno da se radi i na podmlađivanju, jer samo četvorica efanzivaca i treći golman Veverton imaju 30 i više godina.

Mečevi protiv Paname i Češke će biti jedne od posljednjih provjera za Brazil prije početka Kopa Amerike na domaćem terenu.

Na Titeovom spisku je prvi put supertalentovani Vinisijus Žunior iz Real Madrida. Šansu da se nametnu će dobiti i Lukas Paketa, koji igra sjajno u Milanu, a prvi put u „selesaou” nakon 2015. je i Felipe Anderson iz Vest Hema.

Novi poziv je dobio i Portov mladi štoper Eder Militao, koji je ekspresno postao jedan od najtraženijih defanzivaca u Evropi.

Najveći hendikep je svakako izostanak povrijeđenog Nejmara, a zbog slabe forme ili neigranja u klubovima nema ni Marsela iz Reala, Daglasa Koste iz Juventusa i Vilijana iz Čelsija.

Pozive nisu dobili ni iskusni veziste Paulinjo i Renato Augusto, koji igraju u Kini, a godinama su bili neizostavan dio Titeovog tima, ali će izgleda biti žrtvoivani u proceu podmlađivanja.

Od Mundijala u Rusiji poziv nije dobio ni vezista Mančester sitija Fernandinjo, koji je u domovini označen kao glavni krivac za ljetošnju eliminaciju od Belgije.

Nema ni Freda iz Mančester junajteda, Tajsona iz Šahtjora i Pedra Žeromela iz Gremija, koji su bili učesnici Mundijala, ali od tada ne dobijaju pozive.

Spisak - golmani: Alison (Liverpul), Ederson (Mančester siti), Veverton (Palmeiras).

Odbrana: Aleks Sandro (Juventus), Dani Alveš (PSŽ), Danilo (Mančester siti), Eder Militao (Porto), Filipe Luis (Atletiko Madrid), Markinjoš (PSŽ), Miranda (Inter), Tijago Silva (PSŽ).

Vezni red: Alan (Napoli), Artur (Barselona), Kazemiro (Real Madrid), Fabinjo (Liverpul), Felipe Anderson (Vest Hem), Lukas Paketa (Milan), Filipe Kutinjo (Barselona).

Napad: Everton (Gremio), Roberto Firmino (Liverpul), Gabrijel Žezus (Mančester siti), Rišarlison (Everton), Vinisijus Žunior (Real Madrid).

Bonus video: