Portugalski sveštenici najbolji u futsalu

"Sve utakmice su bile jako korektne. Ovo je za cijelu Crnu Goru i za našu katoličku crkvu događaj od velikog značaja...", rekao je monsinjor Đonlešaj
622 pregleda 0 komentar(a)
Pobjednička ekipa, Foto: Radomir Petrić
Pobjednička ekipa, Foto: Radomir Petrić

Selekcija Portugala pobjednik je XIII Evropskog prvenstva za katoličke sveštenike u futsalu, koje je prethodna tri dana održano u Baru, Ulcinju i Kotoru. U finalnoj utakmici, Portugal je sinoć u sali „Topolica“ savladao Bosnu i Hercegovinu sa 3:0.

Treće mjesto pripalo je Poljskoj, a četvrto Hrvatskoj. Selekcija Crne Gore, koju je kao kapiten predvodio nadbiskup barski Rok Đonlešaj, osvojila je 14. mjesto od ukupno 17 timova koji su se takmičili.

Monsinjor Đonlešaj uručio je pehar pobjedničkoj ekipi, a za“Vijesti“ je ocijenio da je prvenstvo proteklo jako dobro i da je „sve bilo po planu“.

"Sve utakmice su bile jako korektne. Ovo je za cijelu Crnu Goru i za našu katoličku crkvu događaj od velikog značaja, stekli smo nova prijateljstva koja će biti korisna i za našu crkvu i za cijelu Crnu Goru, a sveštenci iz drugih država su već sada pohvalili dobru organizaciju i lijep prijem", rekao je monsinjor Đonlešaj.

Sa zatvaranja prvenstva

Ističući da je ranije zbog rada sa mladima češće igrao fudbal, a da kao nadbiskup sada ima rjeđe prilike, nadbiskup barski je kazao da je fudbal „taj spor tkoji okuplja mlade, družimo se i igrano utakmice, bilo u Baru ili u Kotoru“.

"Što se naše reprezentacije tiče, popravili smo se od prošle godine za tri mjesta, i to je dobro, ali, nije nam bio cilj pobjediti, već sve ovo organizovati da bude što ljepše, jer, zaboraviće se brzo ko je uzeo koje mjesto, a lijepe uspomene o boravku u Crnoj Gori ostaju i to je ta naša pobjeda ovdje. Inače, za reprezentaciju Crne Gore igrali su iz Nadbiskupije barske pored mene još i don Janez don Simon, don Ivan, don Paljoš i don Gabriel, a iz kotorske Biskupije don Dražen, Don pero, don pero i don Ante", dodao je monsinjor Đonlešaj.

Pehar drugoplasiranoj Bosni uručila je potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović koja je pozdravila sve učesnike ispred grada domaćina i pozvala ih da ponovo dođu u Bar,

Najbolji igrač prvenstva bio je Marjan Topali iz Kosova, najbolji golman Damijan Stala iz Poljske, a najbolji strijelac Slovak Jozef Gorčak sa sedam golova. U organizaciji Barske nadbiskupije i Kotorske biskupije, nastupale su još i selekcije Austrije, Bjelorusije, Češke, Mađarske, Italije, Rumunije, Kosova, Srbije, Slovačke, Slovenije i Ukrajine.

Bonus video: