Solskjer ostaje, Junajted ima tri želje za ljeto

Solskjeru je prioritet jačanje krhke odbrane
1066 pregleda 0 komentar(a)
Kalidu Kulibali, Foto: ANSA
Kalidu Kulibali, Foto: ANSA

Ole Gunar Solskjer ostaće, izvjesno je, trener Mančester Junajteda na duži period i zato je već upravi kluba dostavio listu potencijalni pojačanja na kome su defanzivci Aron Van-Bisaka iz Kristal Palasa i Kalidu Kulibali iz Napolija, kao i vezni fudbaler Barselone Ivan Rakitić.

Solskjeru je prioritet jačanje krhke odbrane, Van-Bisaka bi bio dugogodišnje rješenje za desni bok i laka meta za transfer, Kulibali bi vjerovatno morao da postane najplaćeniji defanzivac ikada jer Napoli zahtijeva 120 miliona evra, a Rakitića bi Barselona pustila na Old Traford poslije dolaska Frenkija de Jonga, pišu engleski mediji.

Van-Bisaka je označen kao zamjena za vremešne 33-godišnjake Ešlija Janga i Antonija Valensiju, Kulibali kao novi stub centralnog i problematičnog dijela odbrane, dok bi Hrvat iz Barselone donio kreativnost u začetku akcija, što je nedostajalo Junajtedu.

Junajted je već nudio 100 miliona za Kulibalija, Napoli je odbio ponudu tražeći više, ali se vjeruje da je predstojeće ljeto pravo vreme za dogovor.

Bonus video: