Penal drama u derbiju Londona: Ljoris spasio Totenhem poraza

Ovim remijem Spursi su zadržali prednost od četiri boda u odnosu na današnjeg rivala
2141 pregleda 0 komentar(a)
Totenhem slavi Ljorisa nakon odbranjenog penala
Totenhem slavi Ljorisa nakon odbranjenog penala
Ažurirano: 02.03.2019. 16:01h

Na otvaranju 29. kola Premijer lige, u derbiju Londona, između Totenhema i Arsenala na "Vembliju", nije bilo pobjednika, završeno je 1:1. Junak meča bio je golman domaćih, Hugo Ljoris odbranivši penal Aubamejangu u 90. minutu.

Ovim remijem Spursi su zadržali prednost od četiri boda u odnosu na današnjeg rivala.

"Tobdžije" su povele u 16. minutu kada je bljesnula kontra - Lakazet je iskoristio grešku Davinsona Sančeza na sredini terena, munjevito reagovao i dodao do Arona Remzija, a Velšanin izašao jedan na jedan sa golmanom, zaobišao ga i proslijedio loptu u praznu mrežu za 1:0.

Osam minuta kasnije, Tripije je centrirao iz slobodnog udarca, Kejn je efektno glavom zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Nevjerovatni Leno odbranio je zicer Eriksenu sa šest-sedam metara, a potom spektakularno intervenisao na udarac Sisoka dva minuta prije kraja poluvremena.

U 53. minutu mogao je Arsenal da udvostruči prednost da je Lakazet bio precizniji sa desetak metara - njegov udarac završio je pored gola.

Samo dva minuta kasnije, Aldervireld imao je šansu da izjednači, ali pogodio je samo spoljnji dio mreže.

U 74. minutu tim Maurisija Poketina je izjednačio. Mustafi je u svom šesnaestercu oborio Kejna, koji se nalazio u ofsajdu. Sudija je, međutim, pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator bio je upravo Englez.

U samom finišu viđena je prava drama - Sančez je faulirao Aubamejanga i dosuđen je penal za goste u 90. minutu. Međutim, Ljoris je pročitao namjeru Gabonca i odbranio jedanaesterac.

U posljednjim trenucima meča Toreira je zaradio crveni karton nakon neopreznog starta.

Bonus video: