Modrić: Nemoguće je pronaći zamjenu za Ronalda

Znam da je kod Bejla prisutna želja, a da bi bio onaj stari, samo treba da nastavi da radi. Ne možemo da zaboravimo šta je sve uradio za klub, još uvijek ima toliko toga da pruži, kazao je Hrvat
1925 pregleda 0 komentar(a)
Luka Modrić
Luka Modrić

Pred sjutrašnji revanš meč sa Ajaksom u osmini finala Lige šampiona, Luka Modrić, zvanično najbolji igrač svijeta, govorio je o trenutnoj sezoni Real Madrida, a stao je u odbranu Gareta Bejla, koji je na udaru navijača ovih dana.

- Nekada igrač dostigne fazu u karijeri kada ne osjeća da je na najboljem nivou, ali to je prolazno. Dešavalo se i meni u prošlosti. Znam da je kod Bejla prisutna želja, a da bi bio onaj stari, samo treba da nastavi da radi. Ne možemo da zaboravimo šta je sve uradio za klub, još uvijek ima toliko toga da pruži. - istakao je Modrić.

U Amsterdamu je uspješniji bio španski klub - slavio je 2:1. Za Real neće nastupiti kapiten Serhio Ramos, koji je suspendovan.

- Za nas je meč Lige šampiona uvijek bitan, naročito sjutrašnji protiv veoma dobrog, mladog i ambicioznog tima. Ova utakmica je ključna ove sezone, želimo da se domognemo četvrtfinala, iako neće biti lako. Ajaks neće mijenjati puno, nemaju šta da izgube i to može biti opasnost po nas. - dodao je najbolji igrač svijeta.

Real Madrid doživio je dva uzastopna poraza na "Santjago Bernabeuu" od Barselone - u kupu je bilo 0:3, a u ligi 0:1. Madridski klub se praktično oprostio od titule u ligi, u kupu je eliminisan, pa jedina šansa za trofej je u Ligi šampiona.

- Kada izgubite dva meča zaredom od najvećeg rivala, nije normalno da se osjećate dobro. Ali najbitnije je da sljedeća utakmica dolazi brzo i nema mjesta da se razmišlja previše. Moramo da se fokusiramo na ono što treba da uradimo i zaboravimo šta se desilo. Mislim da meč u Kupu kralja nije bio loš, nedostajala je samo realizacija. - rekao je Hrvat.

Ističe da je odlazak Ronalda imao uticaja na aktuelnu sezonu.

- Ronaldo je igrač koji bi nedostajao svakom timu. Pronaći zamjenu za njega gotovo je nemoguće. Naravno da nam nedostaje, obzirom na to koliko je dao klubu. Postizao je 50 golova, a nemoguće je naći nekoga ko bi to mogao. Neko je trebao da istupi i postigne bar 15-20, ili tek 10 golova. To je ono što nam fali. Klub je ukazao povjerenje drugim igračima, kao Bejlu, Asensiju, Benzemi i doveo je Marijana Diaza i Vinisijus Žuniora, koji odlično igra za svoje godine. Ali nekad se stvari ne odigraju kako bi mi željeli. Jedini način je da radimo zajedno. - dodao je Modrić.

Smatra da nije toliko strašno što je klub ostao u borbi za trofej na samo jednom frontu.

- Real će uvijek biti na vrhu, uvijek uspijemo da se vratimo. Bili smo bez trofeja 2015, ljudi su pričali da smo na dnu, a svi znamo šta smo sve osvojili od tada. - zaključila je Realova desetka.

Sjutrašnji duel između Reala i Ajaksa zakazan je za 21 čas.

Bonus video: