Alardajs: Liverpul se plaši titule

Djelovalo je da su prevazišli nervozu sredinom prethodne nedjelje ubjedljivim trijumfom nad Votfordom 5:0, ali su u jučerašnjem meču podbacili, kada nisu uspjeli da budu dovoljno dobri u završnici. To mi izgleda kao strah, izjavio je Alardajs.
902 pregleda 0 komentar(a)
Sem Alardajs
Sem Alardajs

Liverpul je remizirao sa Evertonom i tako ostao na drugom mjestu Premijer lige, sa bodom zaostatka u odnosu na Mančester siti, devet utakmica prije kraja šampionata.

Sem Alardajs, nekadašnji selektor Engleske i trener nekoliko premijerligaških timova, govorio je o šansama za titulu tima Jirgena Klopa.

- Pritisak je ogroman. Liverpul je izgubio samo jednu utakmicu ove sezone i djeluje mi da se plaši osvajanja lige kao što je to bio slučaj sa Brendonom Rodžersom prije nekoliko godina. - kazao je Alardajs.

- To je velika prepreka s kojom se Klop sigurno suočava - kako da mentalno navedem svoj tim da istupi i da pokuša da osvoji ligu. Djelovalo je da su prevazišli nervozu sredinom prethodne nedjelje ubjedljivim trijumfom nad Votfordom 5:0, ali su u jučerašnjem meču podbacili, kada nisu uspjeli da budu dovoljno dobri u završnici. To mi izgleda kao strah. - dodao je "Big Sem".

Morgan Šnajderlin takođe predviđa da će trofej ostati u rukama Mančester sitija.

- Velika razlika između Liverpula i Sitija je dužina klupe. Siti ima kvailtet da osvoji Ligu šampiona, u Premijer ligi mijenjaju šest, sedam startnih igrača i imaju isti kvalitet, dok Liverpul to ne može. - istakao je Francuz i dodao:

- Ali Premijer liga je veoma, veoma teško takmičenje. Svaki meč je zahtjevan fizički i svako može svakoga da savlada. Siti ima prednost jer imaju više iskustva i samopouzdanje zbog osvojene titule prošle godine.

Bonus video: