Ronaldo i Džulija: Real počinje borbu za spas sezone

Madriđani večeras igraju revanš osmine finala Lige šampiona protiv Ajaksa, a u Dortmundu Borusija čeka Totenhem (21)
2457 pregleda 0 komentar(a)
Duel Benzeme i Taljafika u Amsterdamu, Foto: Reuters
Duel Benzeme i Taljafika u Amsterdamu, Foto: Reuters

Kriza Real Madrida ove sezone najbolje se oslikava u dva meča sa Barselonom, koja je najvećeg rivala pobijedila dva puta u Madridu u samo četiri dana - prvo u Kupu kralja, a onda i u prvenstvu.

“Kraljevski klub” izlazak iz očajne situacije jedino može da pronađe u Ligi šampiona, takmičenju u kojem je uvijek davao najviše i koje je osvajao posljednje tri godine. Tim Santjaga Solarija kod kuće čeka revanš osmine finala protiv Ajaksa, nakon što je prije dvadesetak dana u Amsterdamu, više srećno nego zasluženo, pobijedio 2:1.

- Ovo je opasan meč, nismo još završili posao. Moramo da pokažemo reakciju nakon dva poraza od Barse - rekao je Luka Modrić.

U susret Ligi šampiona u Madridu se mnogo više priča o porazima od Barse i potencijalnim Solarijevim nasljednicima na klupi nego o Ajaksu. Ni tema o Kristijanu Ronaldu nije mogla da se izbjegne.

- Mogli bismo da pričamo o Ronaldu danima, ali ne vidim svrhu. Ne postoji tim na planeti kojem Kristijano ne bi nedostajao - kazao je Modrić.

Solari je morao da odgovara na pitanja o trenerima koji bi na kraju sezone mogli da sjede na njegovom mjestu - pominju se Žoze Murinjo, koji je rekao da ne bi bilo problema da se vrati u Real, i Masimilijano Alegri.

- Real je uvijek imao više udvarača čak i od Džulije Roberts - istakao je Argentinac i nasmijao novinare, a onda se uozbiljio:

- Jedino o čemu sada mislim je kako da pobijedimo Ajaks i prođemo u četvrtfinale. Ajaks je stigao u Madrid da makar pokuša da iskoristi loš momenat Reala.

- Nada je nešto što niko ne može da vam oduzme. U prvom meču je Real pokazao zašto je trostruki uzastopni prvak Evrope, kaznio je sve naše kikseve. Došli smo da napravimo senzaciju - poruka je lijevog beka “kopljanika” Nikolasa Taljafika.

A Borusiji je u Dortmundu potrebno čudo nakon što je u Londonu u prvom meču izgubila 3:0 od Totenhema. Da “milioneri” nisu u dobrom momentu govori i to da su pobijedili samo jednom u posljednjih sedam utakmica u svim takmičenjima.

- Da budemo agresivni i pametni - to tražim od moje ekipe - kaže trener Borusije Lusijen Favr.

Englezi očekuju nalete domaćina.

- Dobro znamo na šta je Borusija spremna. Pokušaće da nas sabije u naš šesnaesterac, natjera da patimo, ali vjerujem da imamo mehanizam da to izbjegnemo i da igramo svoju igru - samouvjeren je menadžer Sparsa Maurisio Poketino.

Borusija ove godine u Ligi šampiona nije primila gol kod kuće (u duelima sa Monakom, Atletiko Madridom i Klub Brižom), a i Totenhem je na sva tri gostovanja (PSV, Inter, Barselona) davao makar jedan pogodak.

Bonus video: