Solskjer obećava ponosni Junajted, ali pita se PSŽ

Revanši osmine finala Lige šampiona - francuski tim veliki favorit protiv "đavola" nakon 2:0 u Mančesteru, Romu čeka pakao u Portu (21 sat)
2085 pregleda 0 komentar(a)
Ole Gunar Solskjer, Foto: Reuters
Ole Gunar Solskjer, Foto: Reuters

Pred Pari Sen Žermenom je situacija u kojoj nema pravo da razočara nakon pobjede od 2:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Mančester junajteda.

Večeras (21 sat) je revanš sa “crvenim đavolima”, koji dolaze u Pariz u okrnjenom sastavu, bez 10 igrača koji su ili prvotimci ili makar u užem izboru za startnih 11.

Ole Gunar Solskjer ne može da računa na suspendovanog Pola Pogbu, te zbog povreda na Nemanju Matića, Fila Džonsa, Džesija Lingarda, Huana Matu, Andera Ereru, Aleksisa Sančesa, Antonija Valensiju, Matea Darmijana i Antonija Marsijala. Da li bez svih njih Junajted ima snagu za senzaciju u Gradu svjetlosti?

"Znam da svi očekuju da ispadnemo, ali ne ide to tako lako sa Mančester junajtedom. Naš ponos je povrijeđen u prvom meču na “Old trafordu”, sada ćemo sigurno reagovati. A prolaz niko ne može da obeća", kaže norveški trener.

U okršaju sa PSŽ-om je Solskjer upisao i jedini poraz na klupi Junajteda. Bio je to meč u kojem je Kilijan Mbape pokazao klasu i otkrio sve mane engleskog predstavnika, kojem očigledno još uvijek nedostaje kvalitet za sam vrh evropskog fudbala.

"Minus od 2:0 pred revanš nije zanemarljiv. Potrebno je da napravimo malo čudo, ali mi ne gledamo tako na stvari. U očima igrača vidim da odbijaju da prihvate da je gotovo", ističe Solskjer.

PSŽ je posljednje dvije godine ispadao u osmini finala Lige šampiona, prvo od Barselone, pa Reala. Treći put to ne smije da mu se dogodi.

"Mislim da smo slavili u Mančesteru na impresivan način, ali nijednog momenta ne pomišljamo da je ovaj dvomeč gotov. Moraćemo još mnogo da se potrudimo - rekao je trenera PSŽ-a Tomas Tuhel.

Mbape je bio igrač utakmice na “Old trafordu”, dao je gol za 2:0, pa se pred revanš mnogo priča o klasi 20-godišnjeg napadača.

"Kilijan ima pravi karakter, rekao bih ne baš svojstven za 20-godišnjeg igrača. Nije s njim ni uvijek lako, na neki način me kao trenera izaziva", kazao je Njemac.

Na pitanje koja je idealna pozicija za Mbapea, odgovorio je:

"On je napadač. Nije Lionel Mesi, već napadač koji napreduje iz dana u dan", pojasnio je bivši trener Borusije iz Dortmunda.

Roma gostuje u Portu - brani 2:1 iz Rima, a trener Euzebio di Franćesko ne smije i ovu šansu da uprska (u subotu je izgubio od Lacija) ako želi da sačuva posao.

Italijanski mediji danima pišu o tome da je Di Franćesku zamjena već spremna i da će u slučaju eliminacije iz Lige šampiona njegovo mjesto zauzeti Portugalac Paulo Souza.

"Poraz od Lacija ne čini Romu slabijom ekipom. Znamo da je to treći najbolji napad u Italiji. Ključ pobjede? Balans, ne smijemo da otvorimo teren protivniku", kaže trener Porta Seržo Konseisao.

Bonus video: