Bajern protiv selektora zbog Milera, Boatenga i Humelsa

"Mi u suštini ne komentarišemo sportske odluke selektora, ali smatramo da su upitne okolnosti i vrijeme objavljivanja te odluke igračima", navodi se u saopštenju Bajerna
729 pregleda 0 komentar(a)
Tomas Miler, Foto: AP
Tomas Miler, Foto: AP

Uprava Bajerna kritikovala je danas selektora fudbalske reprezentacije Njemačke Joahima Leva zbog načina i trenutka u kojem je saopštio da više neće pozvati u državni tim trojicu igrača minhenskog kluba.

Lev je juče saopštio Tomasu Mileru, Džeromu Boatengu i Matsu Humelsu da na njih više ne računa. On je takvu odluku donio poslije katastrofalnog učinka Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prošlog leta, kada je kao branilac titule eliminisana u grupnoj fazi takmičenja.

"Mi u suštini ne komentarišemo sportske odluke selektora, ali smatramo da su upitne okolnosti i vrijeme objavljivanja te odluke igračima", navodi se u saopštenju Bajerna.

U Bajernu su ukazali da je posljednja utakmica državnog tima bila 19. novembra i da sve u klubu "iritira" činjenica da su igrači i javnost o odluci selektora obaviješteni tri mjeseca kasnije, a uoči utakmica sa Volfsburgom u Bundesligi i Liverpulom u Ligi šampiona.

Očekuje da će Lev u narednih nekoliko dana saopštiti sastav tima za naredne utakmice.

Bajern je pohvalio učinak svojih fudbalera u reprezentaciji, pošto su sva trojica učestvovali u osvajanju Svetskog prvenstva 2014. godine.

Bonus video: