Real dovodi dva štopera, lijevog beka, dvojicu vezista i napadača

Peres je svjestan da mora da dovede mnogo igrača da bi smirio najrazmaženiju publiku na svijetu.
2619 pregleda 0 komentar(a)
Florentino Peres sa predsjednikom Atletika Enrikeom Seresom, Foto: Reuters
Florentino Peres sa predsjednikom Atletika Enrikeom Seresom, Foto: Reuters

Porazom od Ajaksa (4:1) na „Santjago Bernabeuu”, Real je već početkom marta praktično završio sezonu.

Najveći svjetski klub je ostao bez pehara Lige šampiona, koji je osvajao tri puta uzastopno, ispao je u polufinalu Kupa kralja od Barselone, koja ga je u subotu drugi put za tri dana pobijedila u Madridu i pobjegla mu 12 bodova u Primeri.

Jasno je da su dani Santjagu Solariju odbrojani, iako on poručuje da ne pomišlja da podnese ostavku i smatra da su sve njegove odluke, uključujući i ona da Marsela u startnoj postavi zamijeni Serhio Regilon, bile ispravne.

Ali, sezona bez trofeja u Realu je noćna mora i Florentino Peres je svjestan da mora da dovede mnogo igrača da bi smirio najrazmaženiju publiku na svijetu.

Sada i kreator Galaktikosa zna da je pogriješio što je olako pustio Kristijana Ronalda i nije mu doveo zamjenu, pa će pokušati da se ispravi na ljeto.

„Marka” piše da je Peres odlučio da dovede šest novih igrača - dva štopera, lijevog beka, dvojicu vezista i napadača.

Jedna od šest stavki u planu je već prekrižana, jer je dogovoren dolazak supertalentovanog štopera Porta, Edera Militaoa.

Real će ga platiti 50 miliona eura, samo godinu nakon što je iz Sao Paula stigao za svega četiri miliona!

Plan je da se dovode mladi fudbaleri, koji bi mogli odmah da budu prevaga, a da dugo ostanu u najvećem klubu na svijetu.

„Marka” piše da će Real pokušati da što prije završi sve poslove, jer su igrači koje žele na meti i drugih velikih klubova, pa hoće da izbjegnu rast cijena.

Spremna je i lista za „odstrel” - uz adekvatne ponude mogu da idu Marko Asensio, Alvaro Odriosola, Toni Kros i Rafael Varan, dok je ostalo da se još razmisli o sudbini Iska i Gareta Bejla.

Bonus video: