Zeta spremila zamku: Najteži ispit Budućnosti

Derbi kola na Trešnjici - Zeta protiv Budućnost (14.30), pola sata kasnije Sutjeska dočekuje Iskru
1600 pregleda 0 komentar(a)
Zeta je jesenas savladala Budućnost pod Goricom, Foto: Savo Prelević
Zeta je jesenas savladala Budućnost pod Goricom, Foto: Savo Prelević

Budućnost je otvorila drugu polusezonu sa tri pobjede, postigla je čak 14 golova, no najteži ispit čeka je danas, u Golubovcima - ne samo zato što Zeta ima dva boda manje i što je jedan od konkurenata za sam vrh tabele, već i zbog toga što Podgoričani tradicionalno teško igraju na “Trešnjici”, gdje su slavili samo jednom na posljednjih sedam utakmica.

- Ne pridajem puno značaja tradiciji. Svaka utakmica je priča za sebe. Znamo da nemamo pravo na kiks, mada vidimo da i velike ekipe kiksaju. Primjeri su utakmice u Ligi šampiona. Bitno je da igrači imaju samopouzdanje, da vjeruju u svoje mogućnosti, da vjeruju da mogu svakog da pobijede - kazao je trener Budućnosti Branko Brnović.

Mlada ekipa Zeta je, jesenas, nanijela Brnoviću prvi poraz na klupi Budućnosti, i to na stadionu pod Goricom (0:2).

- Pred nama je pravi derbi, ali za nas je svako kolo derbi. Navikli smo da rivali nastupaju sa ogromnim motivom i željom da nas pobijede. Tako će biti i sa Zetom koja je odlična ekipa, a predstavlja spoj mladosti i iskustva. Pozadi imaju Vujačića, u sredini Milojka, a za nas je dobra okolnost što neće igrati napadač Krstović. Znamo da nas čeka zahtjevan posao, ali cilj je jasan. Idemo na tri boda - dodao je Brnović. Osim Nikole Krstovića, trener Zete Dejan Roganović ne može da računa ni na beka Amela Tuzovića. Ova odsustva, međutim, ne remete ambicije Golubovčana...

- Utakmica protiv OFK Titograda u prošlom kolu je pokazala da imamo mlade igrače koji mogu da ogovore obavezama na pravi način. Ta tri boda su nam vjetar u leđa pred duel protiv Budućnosti. Stiže nam zahuktali rival, koji je do sada pokazao najviše, ali i mi imamo svoje adute i želimo da disciplinovanom igrom ostvarimo dobar rezultat - kazao je Roganović.

Okršaj drugog i trećeg, pokušaće da iskoristi prvi - eventualnim remijem na Trešnjici, ili pobjedom Zete, profitirala bi Sutjeska, pod uslovom da kraj Bistrice savlada Iskru (15 sati).

- Ne treba da se opterećujemo stanjem na tabeli. Naša prethodna utakmica, protiv Rudara, potvrdila je da nema favorita i da ekipe koje su na dnu tabele mogu i te kako da zakinu one sa vrha. Nadam se da smo izvukli pouke iz prva tri meča u drugom dijelu sezone. Jasno da samo maksimalna angažovanost i motivisanost od prvog minuta donosi rezultat - kazao je trener Sutjeske Nikola Rakojević, koji ne računa na suspendovanog Marka Ćetkovića.

Nikšićani su favoriti protiv Iskre, ali bili su i u prvom dijelu, u 5. kolu, 25. avgusta prošle godine - Danilovgrađani su tada nanijeli šampionu prvi ovosezonski poraz, i to na stadionu kraj Bistrice (1:2).

Telekom 1. CFL (23. kolo)

Petak

Mornar - Rudar 0:0

Subota

Zeta - Budućnost (14.30 h)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Grbalj - OFK Titograd (14.30)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Lovćen - Petrovac (14.30)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Sutjeska - Iskra (15)

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bonus video: