Alegri: Opsesija osvajanjem trofeja šteti Juventusu

"Liga šampiona je drugačije takmičenje od drugih, lopta nezgodno odskoči i nemaš vremena da se oporaviš, već si ispao", rekao je trener italijanskog šampiona
1049 pregleda 0 komentar(a)
Alegri, Foto: Reuters
Alegri, Foto: Reuters

Opsesija Juventusa osvajanjem Lige šampiona torinskom klubu ne donosi ništa dobro, smatra trener "Stare dame" Masimilijano Alegri.

Italijanski prvak podigao pehar prvaka Starog kontinenta još od 1996. godine.

"Juventus je uvijek bio kandidat za titulu otkad sam ovdje, a kad sam došao postojala je velika doza skepticizma prema meni, timu i klubu. Uvijek smo bili u drugoj fazi, dvaput vicešampioni ili su nas pobjeđivali kasniji pobjednici. Nije to toliko lako. Bajernu je bilo potrebno deset godina, a Čelsi je osvojio trofej kada ga nisu zaslužili jer su bili u lošoj poziciji u tom finalu. Po mom mišljenju, pogrešno je na to gledati negativno jer mislim da smo uradili sjajan posao ovdje. Tačno je da svaka priča ima kraj, ali idemo ka osmoj uzastopnoj tituli prvaka i uzeli smo Kup. Mislim da su očekivanja previše podignuta i da je to postalo opsesija, a igranje u Ligi šampiona treba da bude zadovoljstvo i radost. To je drugačije takmičenje od drugih, lopta nezgodno odskoči i nemaš vremena da se oporaviš, već si ispao", rekao je Alegri.

Strateg Juvea je odmarao Kristijana Ronalda u sinoćnjoj pobjedi nad Udinezeom (4:1) pred ključni meč sa madridskim Atletikom.

Dva tima će se sastati u utorak u revanšu osmine finala, a ukoliko želi ići dalje, torinski klub mora pružiti puno više nego što su učinili u Madridu, gdje su poraženi 2:0.

Bonus video: