Sad se Bajern pita!

Bajern je ubjedljivom pobjedom preuzeo lidersku poziciju sa dva gola boljom gol razlikom od Dortmunda
1327 pregleda 0 komentar(a)
Bajern, Foto: Matthias Schrader
Bajern, Foto: Matthias Schrader
Ažurirano: 09.03.2019. 18:07h

Bajern je u novembru kasnio za liderom Borusijom Dortmud devet bodova, hrvatskom treneru Niku Kovaču je prijetio otkaz. Nikada Bajern u istoriji nije nadoknadio devet bodova zaostatka iz finiša jesenjeg dijela...

Ipak, za sve postoji prvi put. Bavarci su u fantastičnoj formi, dobili su danas Volfsburg sa 6:0 i zahvaljujući boljoj gol razlici preuzeli prvo mjesto od Dortmunda.

Bajern je sada taj koji ima za dva bolju gol razliku, jer je Dortmund Štutgarta dobio tek 3:1 na "Vestafalenu". Trka naravno, nije gotova, ekipe su bodovno poravnate pred devet posljednjih kola , ali...

Robert Levandovski je preuzeo vrh liste strijelaca i sa dva pogotka "vukovima" došao do 17. ove sezone, a 197. u Bundesligi i pretekao je rekordera, veterana iz Perua Klaudija Pizara, koji je strijelac bio 195 puta.

Volfsburg je kapitulirao u 34. minutu golom Gnabrija, koji je tri minuta kasnije poklonio Levandovskom gol. U nastavku su pogađali Hames Rodiges (52. minut), a onda Miler (76), Kimih (82) i opet Levandovski u 85. minutu. Posljednje tri asistencije podijelio je Francuz Frank Riberi, koji je u 55. minutu zamijenio raspoloženog Gnabrija.

A Dortmund se mučio protiv "švaba", ali je ipak u finišu uspio da slomi njihov otpor.

Rojs je pogodio sa penala u 62. da bi Štutgartt preko Kempfa izjednačio u 71. Rezervista Pulišić je, međutim, pokrenuo "milionere" i nakon pet minuta na terenu, u 84. minutu je asistrirao Alkaseru za vođstvo, a pobjedu je Amerikanac ovjerio u drugom minutu nadoknade.

Lajpcig je razočarao, pošto je odigrao bez golova sa desetkovanim Augsburgom, dok je Frajburg dobio Hertu sa 2:1.

Bonus video: