Vatreni gradski derbi: Navijač Birmingema napao Griliša

Pogledajte nestvarne scene sa „Sent Endrjusa” i osvetu Griliša golom za pobjedu
4389 pregleda 0 komentar(a)
Navijač Birmingema udara Džeka Griliša, Foto: Reuters
Navijač Birmingema udara Džeka Griliša, Foto: Reuters

Gvozdena lejdi Margaret Tačer je davno uvela red u engleski fudbal, ali ponekad se i na Ostrvu dogode incidenti.

Nikada se, međutim, nije dogodilo ono što i danas u derbiju Birmingema - u 10. minutu je na teren uletio navijač domaćeg Sitija i sa leđa jako udario kapitena Aston Vile, Džeka Griliša!

Čovjek sa kačketom na glavi je utrčao na teren pored zbunjenih redara, koji su ga tek nakon ataka savladali, a on je na izlasku sa terena slao poljupce publici?

Policija Zapadnog Midlendsa je potvrdila da je navijač uhapšen.

„Ovo je situacija u kojoj nijedan igrač nikada ne bi smio da se nađe. Oni koji su na terenu moraju da budu sigurni da neće biti žrtve ovakgov ponašanja”, piše u saopštenju čelnika Čempionšipa.

Bivši vezista Birmingema, Daren Karter, bio je oštar u izjavi za BBC.

„Ovo je rivalstvo i postaješ strastven, ali nikada ne smiješ da uđeš na teren. Ovo je ponašanje dijabolika”.

Da stvar za navijače Birmingema bude gora, upravo je Griliš u 67. minutu i postigao jedini gol na utakmici i donio veliki trijumf Vili na gostovanju gradskom rivalu.

„Vilenjaci” na 10 kola do kraja imaju 51 bod, četiri manje od Darbi kauntija, koji je u zoni baraža za Premijer ligu, a preskočili su Birmingem (50).

Incident na „Sent Endrjusu” nije prvi ove sedmice na Ostrvu, jer je se Džejms Tavernije iz Glazgov Rendžersa sukobio sa navijačem tokom remija sa Hibernijanom.

Bonus video: