Neumoljivi Jamamoto, Mijić dirigent i egzekutor, Božoviću falio samo gol

Igrači koji su obilježili 23. kolo Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige
1476 pregleda 1 komentar(a)
Stefan Stefanović je dirigovao igrom Sutjeske protiv Iskre, Foto: Milan Šapurić
Stefan Stefanović je dirigovao igrom Sutjeske protiv Iskre, Foto: Milan Šapurić

Sigurne pobjede Budućnosti i Sutjeske izdvojile su fudbalere Podgoričana i Nikšićana među najistaknutije u 23. kolu Telekom 1. CFL.

Nisu, međutim, dominirali samo igrači ekipa koje se bore za titulu - Petrovac leti na krilima Japanca, krilni fudbaler iz Togoa se ističe u Rudaru, Grbljani su kompaktni u svim linijama tima...

Ovo su igrači koji su obilježili minulu rundu:

Ognjen Bogićević (Petrovac) - kada se povrijedio golman Stefan Popović, činilo se da će Petrovčani biti baš hendikepirani na golu. Nije, međutim, baš tako na početku proljeća.

Stefan Milić (Budućnost) - štoper sa golgeterskim instiktom - dao je treći gol u sezoni, drugi na posljednja dva meča.

Dejan Boljević (Budućnost) - lijevi bek, po potrebi štoper, odigrao bez greške na Trešnjici - Zeta nije ni ugrozila gol Budućnosti.

Predrag Jović (Grbalj) - samo jednu pravu šansu imao je Titograd protiv čvrste odbrane Grblja. Jović je dominirao i na zemlji i u vazduhu.

Darko Bulatović (Sutjeska) - prvi put ovog proljeća Sutjeska nije primila gol, a Bulatović je imao doprinos i u napadu - asistirao Marušiću kod drugog gola protiv Iskre.

Velimir Vlahović (Mornar) - remi protiv Rudara, vjerovatno nedovoljan u borbi za opstanak, ali ne mogu svi da računaju na sigurne bodove protiv Barana.

Stefan Stefanović (Sutjeska) - “tihi vođa”. Neprimjetno, iz pozadine, dirigovao je igrom Sutjeske. Oduzeta lopta, pa pas Božoviću u prostor, koji su prethodili penalu za 1:0, najbolje su opisali njegovu igru.

Miloš Kalezić (Petrovac) - postigao je najljepši gol kola, otvorio put ka pobjedi, odigrao sjajno protiv Lovćena.

Ivan Mijušković (Grbalj) - sve što je trebalo, fudbaleri Grblja uradili su protiv Titograda - postigli su brzo gol, a onda zatvorili sve prilaze svojoj mreži. Miloš Mijić (Budućnost) - dirigent i egzekutor. Počeo na mjestu zadnjeg veznog, a samo 20 minuta provedenih na svojoj pozicji, bliže golu, bilo mu je dovoljno da tri puta ugrozi gol Zete. Naravno, zatresao je mrežu - četvrti put na posljednja četiri meča, a već je drugi na listi strijelaca.

Elom Kođo Nijaveđi (Rudar) - uradio sve što je do njega - izborio penal, koji Đalović nije pretvorio u gol.

Šo Jamamoto (Petrovac) - gol na trećoj utakmici zaredom. Blista na svakom proljećnom meču Petrovčana, najzaslužniji za 4. mjesto na tabeli.

Igor Ivanović (Budućnost) - nedostaje njegov doprinos golovima, ali je na Trešnjici doprinio asistencijama - ključna dodavanja Miliću i Vujačiću, za sigurnih 0:2 na poluvremenu.

Aleksa Marušić (Sutjeska) - trčao, kreirao, promašivao, na kraju je sjajnu partiju krunisao golom, za potvrdu pobjede protiv Iskre (2:0).

Vladan Kordić (Grbalj) - mladi napadač bio je hladan kao špricer u 6. minutu, kada je rutinski riješio situaciju jedan na jedan sa protivničkim golmanom i donio Grbljanima pobjedu.

Aleksandar Vujačić (Budućnost) - dominira u napadu Budućnosti, svaka “ničija” lopta je njegova. Tu su i golovi - pogodio u drugom uzastopnom meču.

Bojan Božović (Sutjeska) - izborio penal, kojim je svom timu trasirao put ka pobjedi, imao još nekoliko sjajnih poteza. Nekad napadač i ne mora da bude strijelac da bi bio čovjek odluke...

Bonus video: